avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... extinderea urmaririi penale cu privire si la alte fapte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

extinderea urmaririi penale cu privire si la alte fapte

Am facut plangere pt abuz in serviciu si fals intelectual, pt care s-a inceput urmarirea penala.

Intre timp, am mai completat plangerea si cu fapte de fals informatic, despre care am facut vorbire cand m-a chemat procurorul sa ma audieze.
Insa procurorul n-a fost interesat de fals informatic... a zis sa fac plangere la presedintele tribunalului in legatura cu fraudarea repartizarii aleatoare.

Nu mi-a placut reactia asta... intre timp am dobandit si alte probe.
Insa eu vreau sa ia in serios plangerea referitoare la fraudarea Ecris si eventual sa dea rezolutie de neincepere, ca sa pot sa fac plangere, eventual sa contest in instanta.

Este indicat in acest sens sa fac o noua plangere?? Sau cum altfel sa procedez??

Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 11:29, 6 Iunie 2015
De ce considerati ca programul ERIS este fraudat?Eu am constatat doar ca unii dintre magistrati ia legatura cu persoana IT si il roaga ca schimbe data ultimei modificari.
Persoana care inregistreaza in sistem dosare , cateodata nu inregistreaza toate datele ,precum numele paratului.
Un alt exemplu este ca desi una din parti a depus la dosar un document,data ultimei modificari nu s-a schimbat.
Daca ati solicitati recuzarea alternativa a doua complete de judecata,probabil ca repartizarea dosarelor nu s-a efectuat aleatoriu.
Am 3 dosare contra aceleiasi parate, cu 3 obiecte diferite...
toate 3 au fost 'repartizate aleator' la acelasi complet!!
care complet e judecatoarea in relatii cu aocatul paratei!!!

repartizarea cererii de recuzare nu se face aleatoriu!
ci se distribuie la completul cu numarul urmator. al doilea complet a refuzat sa considere cererea de recuzare a sa, considerand-o inadmisibila.
Aceasi metoda se practica si pe la parchete. Daca un cetatean a facut mai multe plangeri ,se repartizeaza la acelasi procuror. Desi plangerile sunt diferite.
De unde stiti ca cererile de recuzare trebuie repartizate la completul urmator de judecata?
Prin inadmisibila se intelege faptul ca actiunea promovata de petent nu este prevazuta de lege.Numai judecatorii care fac parte din completul de judecata careia pricina i-a fost repartizata pentru solutionare.
Art.42 alin 1, lit. 13 judecatorul poate fi incompatibil atunci cand exista alte elemente care nasc in mod intemeiat indoieli cu privire la impartialitatea sa.
De ce nu ati cerut ca judecatorul in cauza sa se abtina ?
Nu inteleg " al doilea complet a refuzat sa se considere cererea de recuzare a sa , considerand-o inadmisibila ".Al doilea complet a primit cererea de recuzare pentru primul complet si a refuzat sa se pronunte pe aceasta? Sau a considerat cererea de recuzare a completului 2 ca inadmisibila?
Al doilea complet C3, adica cel care a primit spre solutionare cererea de recuzare a primului complet C2,
a gasit cererea de recuzare a C2 neintemeiata,
iar cererea de recuzare a C3, prealabila cererii de recuzare a C2, ca inadmisibila.
Temeiurile au fost corecte vizand incompatibilitatea, insa
Au zis ei ca nu am voie sa recuz decat completul care solutioneaza fondul cauzei.

art. 98 alin (2) Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin Hotararea CSM 387 din 22 septembrie 2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, până la 15 februarie 2013: Incidentele procedurale referitoare la toţi membrii completului de judecată, precum incompatibilitatea, recuzarea sau abţinerea, se vor soluţiona de completul cu numărul imediat următor, care judecă în aceeaşi materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv de recuzare justlegal justlegal Am făcut contestație în anulare, dosarul a fost repus pe rol și repartizat aceluiași complet.[b] Este sau nu un motiv de recuzare conf. art. ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac inadmisibilitate recuzare? aidu aidu In interiorul cererii de recuzare a completului C2 (care judeca cauza) am formulat cerere de recuzare a completului C3 (care solutioneaza cererea de ... (vezi toată discuția)
Recurs inadmisibil SC QCERT SRL SC QCERT SRL 1. Am făcut plângere împotriva unei rezoluții date pentru mărturie mincinoasă. 2. Având in vedere ca dosarul a fost repartizat acelui-as judecător ... (vezi toată discuția)