avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... motiv de recuzare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

motiv de recuzare

Am făcut contestație în anulare, dosarul a fost repus pe rol și repartizat aceluiași complet. Este sau nu un motiv de recuzare conf. art. 47 ?
La primul termen la care citarea iar nu corecta judecătorul nu s-a abținut.
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 13:46, 31 Octombrie 2011
incompatibilitate!!!
judecatorul care a luat parte la solutionarea unei cauze nu mai poate participa la judecarea aceleiasi cauze.........
daca acel judecator s-a abtinut, atunci cererea dv. va fi analizata de catre un alt complet care se va pronunta asupra exceptiei...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu am ... doua situații similare.
1 - una în care am făcut contestație în anulare și în care dosarul a fost repus pe rol la același complet
2 - una în care, după ce judecătorul a trimis dosarul spre "competenta" soluționare la Parchetul Tribunalului, după ce am făcut plângere și împotriva rezoluției data de Prim procurorul Tribunalului si am depus-o la Tribunal, aceasta a fost redirijata către Judecătorie - la același complet care s-a pronunțat și prima data și care a "uitat" să trimită dosarul complet sau macar sa precizeze că intre timp câștigasem definitiv și irevocabil in contencios administrativ transformarea unei amenzi de 30.000 lei în avertisment - fapta care stătea la baza unei plângeri de abuz în serviciu de către inspectorii OPC.
Având in vedere ca in mod abuziv mi-a mai fost respinse cereri de recuzare, am cerut strămutarea dosarelor.
Întrebări:
- Judecătorii care nu își recunosc incompatibilitatea nu pot fi sancționați în vreun fel?
- E legal ca plângerea după analizata de Prim Procurorul parchetului de pe langa Tribunal, să fie pe fond la Judecatorie*?


Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
SC QCERT SRL , Consultant resurse umane
...exista un recurs in interesul legii in care se spune ca judecatorul care a solutionat in fond poate sa judece si calea extraordinara de atac pentru ca nu analizeaza fondul ci se pronunta in exclusivitate asupra motivelor invocate....cautati pe net ..cu siguranta o sa gasiti decizia ICCJ prin care au fost stabilite cele spuse mai sus.
Judecatorul nu va face declaratie de abtinere, daca il recuzati o sa va respinga cererea in temeiul recursului in interesul legii iar in final judecatorul va va respinge actiunea.....asa functioneaza justitia din Romania. ...este foarte previzibila in abuzuri....

Micaly a scris:

asa functioneaza justitia din Romania. ...este foarte previzibila in abuzuri....


Va multumesc pentru raspuns ... stiu ca abuzurile sunt preponderente.
Ce e de făcut totuși.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu intelesul termenului "cauza" si cererea de recuzare cf. art. 64 (3) din cpp eusaisapte eusaisapte Judecatorii imi resping contestatiile in anulare motivand printre altele ca nu se poate face contestatie in anulare decat impotriva hotararilor asupra fondului ... (vezi toată discuția)
Revizuire melinaR melinaR am facut toate demersurile in instantele romanesti pentru revizuirea dosarului dar ne-am lovit de respingerea tuturor si pe deasupra avocatul nostru pe care ... (vezi toată discuția)