Judecatorii imi resping contestatiile in anulare motivand printre altele ca nu se poate face contestatie in anulare decat impotriva hotararilor asupra fondului cauzei, judecatorii intelegand prin hotararile asupra "fondul cauzei", hotararile date de completul sesizat prin rechizitoriu, sau caile de atac impotriva acelei hotarari
In acest fel termenul "cauza" evident e inteles de judecatori ca referindu-se la dosarul penal de la parchet, si caile de atac impotriva acestui dosar sau actiunile intentate din acel dosar
In alt fel pare folosit termenul "cauza" in contextul art. 64 din CPP, adica
(3) Judecatorul care a participat la judecarea unei cauze nu mai poate participa la judecarea aceleiasi cauze intr-o cale de atac sau la rejudecarea cauzei dupa desfiintarea ori casarea hotararii.
Eu am avut un dosar care n-avea legatura cu dosarul penal, ci era o masura propusa de procuror din dosarul penal care a fost declarata inadmisibila de instata. In acest dosar am cerut sesizarea Curtii Constitutionale si instanta a declarat inadmisibila sesizarea cf. art. 29 (5) din Legea 47/1992 mintind in motivare ceea ce este irelevant fiindca am aflat mai tarziu ca art. 29 (5) din Legea 47/1992 a fost abrogat prin Legea 177/2010
Indiferent, atunci nici eu nici instanta nu stia asta, si am formulat recurs. Instanta superioara a judecat recursul drept contestatie (!?), si l-a respins ca nefondat, dupa care am facut contestatie in anulare dupa contestatie in anulare, respinse ca inadmisibile pentru motivul evocat in primul paragraf, plus alte aberatii
Acum am alt dosar avand obiectul contestatia impotriva dosarului in care am cerut sesizarea Curtii Constitutionale, care se judeca la aceeasi instanta superioara unde am facut toate contestatiile in anulare pana am epuizat toti judecatorii sectiei, care au devenit incompatibili cf. art. 64 (3) din CPP
Conform interpretarii termenului "cauza", si conform art. 64 (3) din CPP, reiese ca acesti judecatori sunt incompatibili sa judece si contestatia, deoarece s-au pronuntat asupra cailor de atac impotriva cauzei sau din cauza
Drept exemplu in acelasi dosar alte masuri au fost judecate la judecatorie, iar cand procurorul a intentat alte masuri decat cele judecate, judecatorii s-au abtinut cf. art. 64 (3) din CPP, iarasi interpretand termenul cauza la modul general, adica orice are de a face cu aceeasi cauza, adica dosarul de la parchet si toate dosarele intentate din el
In alte cuvinte vreau sa cer recuzarea judecatorilor sectiei unde se judeca acea contestatie din aceasi cauza, deoarece toti s-au pronuntat deja in cai de atac din aceeasi cauza, si ma intreb cum e legal si ce-ar mai putea invoca acum impotriva acestei cereri de recuzare
Cel mai recent răspuns:
eusaisapte , utilizator
01:17, 18 Aprilie 2016