am facut recurs impotriva incheierii de respingerea sesizarii CCR ca inadmisibila - art. 29 (5) din Legea 47/1992 de fapt era abrogat si am aflat abia azi, si judecatorul cand voi depune concluzie :)
eu am zis ca e recurs
judecatorul a incadrat-o ca fiind contestatie si a judecat-o in fond cu toate ca daca era contestatie era inadmisibila cf. art. 425^1 din CPP (1) Calea de atac a contestatiei se poate exercita numai atunci legea o prevede expres, prevederile prezentului articol fiind aplicabile cand legea nu prevede altfel.
singurele cai de atac erau contestatia in anulare si revizuirea fiindca incheierea a devenit imediat definitiva cf. art. 551 din CPP deoarece nu avea cale de atac ordinara, facand abstractie de prejudecata ca prin caile de atac extraordinare se ataca doar sentinte, cand legea precizeaza ca se ataca hotarari penale definitive, care sunt si incheierile cf. art. 370 din CPP, si facand abstractie de revizuire deoarece nu sunt neaparat necesare doua cai de atac simultane pentru acelasi motiv...
ce parere aveti ca ar trebui sa fac cu incheierile astea din fond si din "recurs"?
Se intampla si la case mai mari, dosarele lui Rarinca Mariana :D
Nr. unic (nr. format vechi) : 5268/2/2015 (3098/2015 )
"În baza art.29 al.5 din Legea nr.47/1992, respinge ca inadmisibile cererile privind sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a art.3 Cpp şi art.353 al.10 Cpp"
Art. 29 (5) din Legea 47/1992 a fost abrogat prin Legea 177/2010...