1. Am formulat o contestatie in anulare impotriva unei incheieri definitive
2. Instanta a hotarat nemotivat in fapt si de drept si in contradictoriu cu legea si jurisprudenta, ca e inadmisibila in principiu contestatia in anulare
3. Ce cai de atac am impotriva incheierii prin care a fost declarata inadmisibila in principiu contestatia in anulare? Desi minuta nu spune, banuiesc ca incheierea e definitiva deci din nou am calea revizuirii si contestatiei in anulare?
4. Deoarece contestatia in anulare este admisibila in principiu impotriva unei incheieri definitive, incheierea prin care a fost respinsa in principiu contestatia in anulare impotriva unei incheieri definitive, trebuie sa fie definitiva cf. art. 551 din CPP, si este atacabila tot prin caile de atac extraordinare
Dovada:
[ link extern ] /
de unde citez: "Stabileşte că hotărârea pronunţată în procedura examinării admisibilităţii în principiu a contestaţiei în anulare, împotriva unei sentinţe pentru care nu este prevăzută o cale de atac, nu poate fi supusă apelului"
Dovesc faptul ca contestatia in anulare e admisibila:
1. De drept, deoarece cf. art. 426 din CPP, se face referire la hotararile penale, care cf.art. 370 (3) din CPP pot fi si incheieri, respectiv cf. art. 551 din CPP incheierile pot ramane definitive, adica pot fi hotarari definitive
2. Jurisprudential, contestatia in anulare impotriva unei incheieri definitive este admisibila deopotriva in principiu si in fond
Dovada:
[ link extern ]
Va rog sa va argumentati legal opiniile, altfel nu le pot folosi. Multumesc