avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Revizuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Revizuire

am facut toate demersurile in instantele romanesti pentru revizuirea dosarului dar ne-am lovit de respingerea tuturor si pe deasupra avocatul nostru pe care l-am platit nu a fost atit de preocupat sa ne spuna ca putem recuza procurorul sau completul de judecata si cererea de revizuire a fost respinsa pentru ca a avut acelas procuror care s-a ocupat de proces si care avea un interes sa nu deschid acel dosar pentru ca unul din martori era implicat in fapta .Daca mai facem o cerere de revizuire exista sanse sa fie admisa daca nu v-a fi acelas procuror s-au ce se mai poate face ?
Cel mai recent răspuns: melinaR , utilizator 21:37, 21 Septembrie 2011
Nu cred ca puteati recuza nici procurorul, nici completul. Va citez din DECIZIA Nr. II
din 15 ianuarie 2007, ICCJ, recurs in interesul legii - este drept civil, dar motivatia este relevanta:

In principiu, in calea extraordinara de atac a contestatiei in anulare, ca si in aceea a revizuirii nu se realizeaza un control judiciar asupra unei judecati anterioare, ci se trece la solutionarea din nou a aceleiasi pricini, ca urmare a introducerii unei cereri prin care se tinde la retractarea hotararii pronuntate anterior, ceea ce si explica nereglementarea in art. 24 din Codul de procedura civila, ca situatie de incompatibilitate, a cazului in care judecatorul participa la solutionarea aceleiasi pricini in contestatie in anulare sau in revizuire.

Cu toate acestea, pot exista situatii in care judecatorul investit cu solutionarea unei astfel de cai extraordinare de atac sa fie pus in situatia de a-si evalua propria hotarare sub un aspect cu privire la care si-a exprimat deja opinia, caz in care, pentru a asigura deopotriva impartialitatea, cat si aparenta de impartialitate pe care le reclama desfasurarea unui proces echitabil, acesta sa considere ca este totusi necesar sa se abtina de la judecata pricinii.

Asa fiind, concluzia ce se impune este aceea ca judecatorul care a facut parte din completul care a judecat fondul cauzei nu devine incompatibil sa solutioneze cererea de revizuire sau contestatia in anulare, ceea ce nu exclude insa posibilitatea ca, in functie de motivul pe care se intemeiaza calea extraordinara de atac si de circumstantele concrete ale cauzei, sa existe un temei pentru abtinerea ori recuzarea judecatorului, care, in actuala reglementare, constituie impedimente legale diferite de acela al incompatibilitatii.

Astfel, desi teoretic nu ar interzice complet recuzarea in astfel de cazuri, portite exista prea putine, si nu tin de speta dvs.

O noua revizuire nu o vad fondata deloc, existand si autoritate de lucru judecat cu cea veche - motivele fiind aceleasi.

Cu stima.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
=D>domnule avocat@ andreigrigore,
multumesc pentru indicatii.
O cercetare a CSM,pentru faptele judecatorilor in procese anterioare /sanctiuni administrative se aplica in Romania?
corb la corb nu-si scoate ochiul, dar daca legislatia romana este permisiva cu asemenea conflicte de interese, cedo nu cred ca permite asa ceva, fiindca in cazul revizuirii dupa o hotarare cedo de proces inechitabil, ce ar fi sa judece acelasi complet revizuirea dupa ce ti-a incalcat toate drepturile in prima hotarare si sa te mai astepti si la o solutie de achitare dupa ce te-a condamnat. Parerea mea e sa atacati la cedo solutia din revizuire in termen de 6 luni de la data ramanerii acesteia definitive, si apoi cu confirmarea de primire a acesteia sa faceti adresa la CSM si la presedentie.
ce spune-ti dvs e o parte adevarat dar eu nu judecatorul am vrut sa-l recuz ci procurorul care la audierea care se face in mod normal la parchet pentru ca acolo se cheama detinutul si il intreaba de ce cere revizuirea dosarului cum se face ca e audiat de un procuror si la prima instanta e tot acelas procuror si pe urma apare primul procuror care a fost pe prima instanta eu am asistat la totate procesele care au fost in aceeas zi cu al meu si a fost decit un singur procuror la toate numai exista si alti procurori in tara asata .va mutumesc.Asta e ultima solutie sa ma pot adresa la cedo pentru ca la noi e totul de risul plinsul
Din cate cunosc ,stiu ca exista la Senatul Romaniei,o Camera privind abuzurile functionarilor publici,magistratilor si organelor de conducere din forurile superioare din Romania.
Incercati sa trimiteti o plangere / sesizare,cu toate documentele justificative la Senatul Romaniei

Alte discuții în legătură

Abtinerea si si recuzare FRD FRD Pot face cerere de recuzare la CAB impotriva unei judecatoare ce face parte din completul de a solutioana o cerere de revizuire pe motivul ca sotul acesteia a ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Motiv de recuzare justlegal justlegal Am făcut contestație în anulare, dosarul a fost repus pe rol și repartizat aceluiași complet.[b] Este sau nu un motiv de recuzare conf. art. ... (vezi toată discuția)