avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abtinerea si si recuzare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Abtinerea si si recuzare

Pot face cerere de recuzare la CAB impotriva unei judecatoare ce face parte din completul de a solutioana o cerere de revizuire pe motivul ca sotul acesteia a judecat recursul ? Sau ar trebui doamna judecator sa se abtina?
Va dati seama ca nu imi convine decizia luata de sotul dumneai in recurs oare aceasta poate admite in rejudecarea recursului admiterea acestuia in contrazicere cu sotul?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:48, 21 Mai 2014
Stimat forumist,

Nu am înțeles anumite aspecte ale procesului dvs. Mai precis, mai aveți o cauză pe rol, ori judecata în recurs s-a epuizat?

Cu stimă.
Da s-a epuizat .Urmeaza o revizuire si asa cum am aratat sotul unei doamne judecator a solutionat recursul ,iar aceasta se afla in completul de revizuire al recursului.Sper cade aceasta data m-am facut inteles.
Stimat forumist,

După vechiul Cod de procedură civilă nu există nici un motiv de recuzare.

Chiar dacă însuși judecătorul ar fi judecat cauza, în revizuire, datorită specificităților căii de atac, nu există motive.

În acest sens, în Decizia nr. II din 15 ianuarie 2007, Recurs în Interesul Legii, se arată:

In principiu, in calea extraordinara de atac a contestatiei in anulare, ca si in aceea a revizuirii nu se realizeaza un control judiciar asupra unei judecati anterioare, ci se trece la solutionarea din nou a aceleiasi pricini, ca urmare a introducerii unei cereri prin care se tinde la retractarea hotararii pronuntate anterior, ceea ce si explica nereglementarea in art. 24 din Codul de procedura civila, ca situatie de incompatibilitate, a cazului in care judecatorul participa la solutionarea aceleiasi pricini in contestatie in anulare sau in revizuire.

Potrivit noului Cod, dacă vă judecați după acesta, ar putea exista, însă motive, acesta prevăzând situații extinse în care se poate cere recuzarea.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire melinaR melinaR am facut toate demersurile in instantele romanesti pentru revizuirea dosarului dar ne-am lovit de respingerea tuturor si pe deasupra avocatul nostru pe care ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare sorin007 sorin007 Buna ziua, este vorba de un proces intre o asociatie de proprietari in calitate de reclamant cu un presedinte ales in lipsa in fara a fi membru al asoc. la ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o decizie eronata pronuntata in recurs? vioadel vioadel Cum se poate ataca o decizie a Curţii de Apel prin care a admis recursul unui străin care a intervenit întrun proces de partaj invocand un asa zis împrumut ... (vezi toată discuția)