avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa cer Inspectiei Judiciare sa puna la dispozitie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa cer Inspectiei Judiciare sa puna la dispozitie actele verificate??

Am facut sesizare la IJ privind abateri disciplinare savarsite de un judecator - intre care vreau sa ma refer la fraudarea sistemului de repartizare aleatoare a cauzelor.
Au zis ca au verificat cutare si cutare documente si nu au descoperit nimic in neregula.
In temeiul liberului acces la informatii, pot sa cer IJ sa imi puna la dispozitie actele pe care le-au verificat in cadrul acestui control ??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 07:57, 19 Iunie 2015

SOLICITARE INFORMATII PUBLICE
- model -

Denumirea autorităţii sau instituţiei publice:.................................................................................
Adresa: ........................................................................................................................................
Data: ...........................................................

Stimate domnule/Stimată doamnă....................…...............................................

Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.
Doresc să primesc o copie a următoarelor documente (petentul este rugat să enumere cât mai concret documentele sau informaţiile solicitate):
......................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................

Doresc ca informaţiile solicitate să-mi fie furnizate în format electronic, la următoarea adresă de email (opţional): ......................................................................................................................

Sunt dispus să plătesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor solicitate (dacă se solicită copii în format scris).

Vă mulţumesc pentru solicitudine,

..................……………
(semnătura petentului)

Numele şi prenumele petentului: ..................................................................................
Adresa: ..........................................................................................................................

Lecturati Legea nr.544/ 2001 actualizata ,art. 7 si HOTĂRÂRE Nr. 123 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes publica in Monitorul Oficial nr. 167 din 2001.03.08
Puteti solicita nr. de contestatii primite pentru perioada 2001-prezent / an de catre Inspectia judiciara si solutionate cu clasare de catre acestia.Nu trebuie sa solicitati numai copii dupa documente.
Luiza2015, va rog sa reveniti cu detalii, deoarece precizarile sunt extrem de interesante.

De exemplu, nu prea inteleg ce spuneti:
luiza2015 a scris:

Ati calculat gresit.
...
Probabilitatea ca un dosar din cele trei sa fie rapartizate aleatoriu este sub 0,1.

Dar mai ales:

Daca va duceti doua zile in sala ,urmariti cursul unor dosare si va uitati in ERIS in aceeiasi zi ,veti constata ca ERIS-ul " este fraudat".

Asta e practic intrebarea mea: CUM ma uit in Ecris??
Desigur, informatiile publice trebuie puse la dispozitie spre consultare... in orice format s-ar afla, deci inclusiv in baza de date a Ecris...
dar, cum anume sa solicit informatiile respective? in fond, nici macar nu stiu exact ce cer :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce informatii de interes public pot sa solicit instantei?? aidu aidu Ce informatii interesante pot sa solicit Tribunalului in temeiul Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public?? Ma ... (vezi toată discuția)
Primaria nu mi-a comunicat nici un raspuns dupa aproape o luna de la sesizarea facuta catalinion84 catalinion84 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : In 29 septembrie am trimis o sesizare electronica catre Primaria [Editat] si catre ... (vezi toată discuția)
Extinderea urmaririi penale cu privire si la alte fapte aidu aidu Am facut plangere pt abuz in serviciu si fals intelectual, pt care s-a inceput urmarirea penala. Intre timp, am mai completat plangerea si cu fapte de fals ... (vezi toată discuția)