avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primaria nu mi-a comunicat nici un raspuns dupa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primaria nu mi-a comunicat nici un raspuns dupa aproape o luna de la sesizarea facuta

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema :
In 29 septembrie am trimis o sesizare electronica catre Primaria [Editat] si catre Primarul acesteia conform adreselor de email afisate pe site-ul primariei, in care solicitam (un rapuns logic) sa ma lamureasca si pe mine de ce pentru un post inspector in cadrul Serviciului Administratie Publica, nu mi-au primit dosarul de inscriere la consurs pe motiv ca nu sunt licentiat in stiinte administrative si sunt licentiat in stiinte politice.
A trecut aproape o luna si nu am primit nici un raspuns ! In sesizarea facuta am trimis numele, adresa din buletin si chiar telefonul, in speranta ca voi primi un raspuns.
Ce pot face in acest caz?
Va multumesc !
Precizez ca aveam experienta pe acest post insa in alt oras unde nu s-a pus problema terminarii unei Facultati de Stiinte Adminstrative, deoarece Stiintele Politice si cele Adminstrative sunt "surori", aceea institutie cerand doar o diploma de licentiat.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:47, 26 Octombrie 2011
Reveniti cu o reclamatie sau faceti o reclamatie administrativa !

CERERE - TIP
- model -

Denumirea autorităţii sau instituţiei publice ...................................................................
Sediul/Adresa ................................................................................................................
Data ..................................................

Stimate domnule/Stimata doamna ............................................................................,

Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Doresc sa primesc o copie de pe următoarele documente (petentul este rugat sa enumere cat mai concret documentele sau informaţiile solicitate): ...........................................................................................................................
............................................................................................................................................
............................................................................................................................................

Doresc ca informaţiile solicitate sa imi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresa de e-mail (optional): ...........................................................................

Sunt dispus sa plătesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor solicitate (dacă se solicita copii în format scris).

Va multumesc pentru solicitudine,

.....................................
(semnatura petentului)
sau

RECLAMAŢIE ADMINISTRATIVÃ (1)

- model -

Denumirea autorităţii sau instituţiei publice ...................................................................
Sediul/Adresa ................................................................................................................
Data ................................................

Stimate domnule/Stimata doamna .......................................................................,

Prin prezenta formulez o reclamaţie administrativă, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, întrucât la cererea nr. ..................... din data de ...................... am primit un răspuns negativ, la data de ....................., într-o scrisoare semnată de ........................................................... (completati numele respectivului funcţionar)

Documentele de interes public solicitate erau următoarele: ..........................................
........................................................................................................................................
........................................................................................................................................
Documentele solicitate se încadrează în categoria informaţiilor de interes public, din următoarele considerente: .................................................................................................

Prin prezenta solicit revenirea asupra deciziei de a nu primi informaţiile de interes public solicitate în scris/în format electronic, considerând ca dreptul meu la informaţie, conform legii, a fost lezat.

Va multumesc pentru solicitudine,

...................................
(semnatura petentului)
Termenul maxim de raspuns la o cerere/sesizare este de 30 de zile. E bine sa formulati totul in scris decat prin email pentru ca la noi institutiile, mai ales cele locale, nu prea sunt obisnuite sa foloseasca internetul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa cer inspectiei judiciare sa puna la dispozitie actele verificate?? aidu aidu Am facut sesizare la IJ privind abateri disciplinare savarsite de un judecator - intre care vreau sa ma refer la fraudarea sistemului de repartizare aleatoare ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal control de fond la institutie publica smari smari Buna ziua! sunt angajata intr-o institutie publica , si ulterior retragerii atributiilor de manager de zona, am solicitat control de fond , in vederea ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de lipsa unui raspuns la o reclamatie in termenul legal dunamis1978 dunamis1978 Buna ziua. Am facut o reclamatie la o institutie publica care solutioneaza neintelegeri intre furnizori de servicii si clienti si au trecut 53 de zile de la ... (vezi toată discuția)