Conform Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public adresați-vă conducerii instituției - aparatului central, după următorul model (MODEL SOLICITARE Legea 544/2001):
Denumirea autorității sau instituției publice
Adresa:
Data:
Stimate domnule/Stimată doamnă
Subsemnatul_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _, încadrat la _, în funcție _, prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care doresc să-mi fie aduse la cunoștință nota de control al organului _ din data de _ , deoarece urmare a sesizării mele s-a efectuat un control de fond în perioada__, în _(unde s-a efectuat), în vederea predării corespunzătoare a _(ce s-a predat).
Cu ocazia încheierii procesului verbal nu s-au respectat prevederile articolului _ din procedura operatională _. Mai mult, nu a fost semnat de către subsemnata și nici nu mi s-a oferit ocazia de a înscrie obiecțiunile (mențiunile) privind efectuarea controlului sau cu privire la cele menționate în procesul verbal. - este un drept al d-voastră la apărare.
În situația în care scopul controlului de fond nu face obiectul Legii nr. 544/2001, vă rog să-mi comunicați motivul. (acest aspect se înscrie dacă considerați necesar).
Doresc ca informațiile solicitate să îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresă de e-mail: /prin poștă la adresa /prin fax la numărul
Sunt dispus să plătesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor solicitate (dacă se solicită copii în format scris).
Vă mulțumesc pentru solicitudine,
Data și (semnătura petentului) . Să obțineți un număr de înregistrare ori trimiteți fax sau prin poșta cu aviz de primire.
Consider că trebuia să aveți acces la conținutul procesului verbal întocmit, unde obligatoriu aveați dreptul să vă înscrieți eventualele obiecții și observații privind efectuarea controlului cât și cu privire la conținutul procesului verbal.
În situația în care există posibilitatea ca urmare a controlului să se fi descoperit fapte ilegale, aparatul central informat va trimite o notă de control pentru a sesiza organul de cercetare penală competent. Însă acest ultim aspect nu trebuie să vă încalce dreptul de a semna procesul verbal și a înscrie obiecțiile ori observațiile mai sus menționate.