avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Deranjarea linistii publice noaptea - cum convingi pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Deranjarea linistii publice noaptea - cum convingi pe cei care trebuie sa aplice legea sa o aplice

Buna ziua
ieri seara am experimentat in mod neplacut cum se aplica aceasta lege in Voluntari unde locuiesc. A fost o petrecere in curte cu taraf de manelisti...Ca sa va imaginati, "cheful" era la 2 strazi distanta de locul unde stau si se auzea muzica la mine in casa...Am dat 5 telefoane la politia locala in intervalul 22-3.45 si nu s-a intamplat nimic...Linistea nu a fost restabilita, cred ca nici amenda nu s-a dat...
Din ce constat : ori nu se deplaseaza, ori sunt "convinsi" sa nu observe ori pur si simplu le e frica sa se bage cand sunt petreceri de interlopi, cum a fost cea de aseara.... Va rog sa imi spuneti:
1. cum sa fac totusi sa se aplice legea si aici in Voluntari?
2. cum ma pot interesa daca "cheflii interlopi " au luat macar o amenda
3. daca nu pot sa ma bazez pe aplicarea legii care ar fi alterrnativele sa ii potolesc pe acesti tupeisti ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 00:36, 7 Iunie 2017
Este vorba despre zona "speciala" mai exact rau famata,unde primeaza relatiile ,iar autoritatile in drept sa constate si sa aplice eventuale sanctiuni,opereaza cu multa retinere
Incercati sa sesizati oficial conducerea politiei teritoriale
Sunt multe situatii in care politia la sesizarea celor deranjati ,verifica si chiar aplica amenzi,iar cei amendati dupa plecarea politiei continua distractia in batjocura vecinilor
am mai postat aici toate detaliile și mai multe modele:www.avocatnet.ro/content/for...
Chiar cred ca institutiile statului isi fac treaba, doar ca cetatenii nu isi cunosc drepturile.
multumesc de raspuns...am citit si postarile indicate...Fac tot posibilul sa imi cunosc si sa exercit drepturile ca cetatean, de aceea am si scris cu rugamintea de a primi un sfat, cum trebuie sa procedez...Modelele de reclamatie mi se par mai utile"dupa" eveniment...
Ce poti face atunci, pe loc, la 22-23, la 1 noaptea?Trebuia sa depun atunci reclamatia scrisa?
Presupunand ca chiar s-au deplasat, presupunand ca chiar au dat si o amenda, un fapt ramane cert: taraful a continuat sa cante manele pana dimineata , la acelasi nivel sonor ...

...In acea noapte am citit si legea republicata...care e facuta foarte prost dupa parerea mea...Agentii pot doar sa "constate", pot doar sa dea amenda(maximul fiind doar de 1500 lei)..
Dar o amenda nu inseamna ca "linistea e restabilita"; inseamna ca doar pot constata si amenda cine tulbura linistea, nimic altceva care sa "restabileasca linistea" cu adevarat si care de fapt ar trebui sa fie obiectivul principal vizat de lege...(de exemplu sa poata sa dispuna intreruperea sursei de curent sau altceva)...
Cheful poate continua nestingherit, caci, daca tot au platit(asta in cazul in care li s-a dat amenda), macar sa petreaca de toti banii, nu?
...Ce te faci cand ai tupeisti de genul celor care au facut cheful si pentru care o amenda de 1500 lei reprezinta "banii de tuns"????...Se poate macar sa primeasca cate o amenda la fiecare deplasare?...La 10 deplasari, cred ca ar incepe sa le pese de amenda...
Repet (asta in cazul in care echipajul chiar s-a deplasat si chiar a taiat o amenda,o informatie care mie ca cetatean imi este inaccesibila in acest moment si nu stiu cum pot sa ma lamuresc ce s-a intamplat de fapt).
Incerc sa imi dau seama ce trebuie sa fac sa aiba efect atunci cand va fi urmatorul chef de acest gen.
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2017
ContSters320820, utilizator
,,Am dat 5 telefoane la politia locala in intervalul 22-3.45 si nu s-a intamplat nimic''
pentru a vă convinge adresați-vă în scris după următorul model:
MODEL SOLICITARE Legea 544/2001

Denumirea autorității sau instituției publice (către Primăria __)

Stimate domnule Primar,
Subsemnatul_, domiciliat în_, CNP _, telefon de contact _, prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, prin care doresc sa-mi fie aduse la cunostinta nota de control al organului de poliție locală privind sesizările telefonice ale subsemnatului din data de_, referitor la _(descrieți pe scurt situația și adresa/locația ,,maneliștilor'').
Menționez faptul că în data de_, subsemnatul a sesizat telefonic (de 5 ori) de la postul telefonic cu nr. , postul telefonic cu numărul aparținând Poliției locale _, care s-a deplasat la adresa_, însă _(menționați pe scurt ce s-a întâmplat).
Doresc ca informațiile solicitate să îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresă de e-mail: /prin poștă la adresa /prin fax la numărul
Sunt dispus să plătesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor solicitate (dacă se solicită copii în format scris).
Vă mulțumesc pentru solicitudine,

Data și (semnătura petentului) . Nu uitati sa cereti numar de inregistrare ori trimiteti fax sau prin posta cu aviz de primire.

În situația în care din răspunsul primăriei constatați că nu au luat nicio măsură, agenții pot fi sanctionati disciplinar conform
Legii 188/1999 privind Statutul functionarilor publici care la art. art. 77 prevede:
2)Constituie abateri disciplinare urmatoarele fapte:
i)refuzul de a indeplini atributiile de serviciu

fapt pentru care puteți solicita primarului cercetarea disciplinară a echipajului (dar posibil este ca și dispecerul de serviciu să nu fi materializat în scris cele sesizate telefonic de d-voastră).

cu privire la :
,,Ce poti face atunci, pe loc, la 22-23, la 1 noaptea?Trebuia sa depun atunci reclamatia scrisa?''
Sesizarea o puteți face telefonic, însă nu la 112 (ocazie în care vă notați numărul apelat, data/ora/minutul, și gradul și numele funcționarului public, ori vă înregistrați convorbirea). iar în prima zi lucrătoare înaintați instituției sesizate o sesizare scrisă după ,,MODELUL SOLICITARE Legea 544/2001''. Sesizarea telefonică o puteți face la Poliția Locală, dacă nu au luat nici o măsură în aceea seară, sesizați după un timp jandarmeria, iar dacă nici atunci nu s-au potolit sesizați și poliția.

În situația în care se repetă deranjul (deși au fost sancționați) și starea de sănătate vă este afectată, aveți posibilitatea de a vă adresa instanței pe cale civilă. Pentru acest aspect aveți mare nevoie de un avocat căruia trebuie să-i puneți la dispoziție notele de control (procese verbal de constatare a contravenției), răspunsurile primite de la instituțiile implicate.

Așa cum vă sugera și ,,ynocentta'' zona fiind rău famată, să aveți în vedere siguranța familie d-voastră și a bunurilor d-voastră. Fapt pentru care este util a fi implicați în demersurile instituționale mai mulți vecini, ori acțiunea să fie a asociației de locatari, pentru a da o mai mare greutate.
În rest, vă doresc succes.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)
Tulburarea liniºtii publice grumette40 grumette40 Vecinul meu dă muzica la maxim apropae în fiecare zi . Am înţeles că pot anunţa poliţia numai dacă acest lucru se întâmplă ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice andreimv_20 andreimv_20 De aproape 2 luni se strange in fata scarii noastre un grup de tineri de la blocurile vecine. Acestia ne deranjeaza linistea si odihna avand un comportament ... (vezi toată discuția)