avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburarea linistii publice

De aproape 2 luni se strange in fata scarii noastre un grup de tineri de la blocurile vecine. Acestia ne deranjeaza linistea si odihna avand un comportament de huligani(tipete, urlete. injuraturi). Intrebarea mea este urmatoare: Avand in vedere ca tineri galagiosi nu stau dupa ora 22 in fata scarii noastre, se poate invoca Legea nr. 61/1991 art.2 pct.29 in eventualitatea unei plangeri la politie?
Va multumesc anticipat pentru orice sugestie sau sfat.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 23:55, 24 Mai 2011
Se poate invoca legea 61/1991 art. 2 pct. 28
La momentul cand se formeaza grupul care deranjeaza,aveti posibilitatea sa solicitati la sectia de politie responsabila deplasarea de echipaj care sa legitimeze persoanele si eventual sa dispuna masuri de sanctionare a acestora
Dupa cum scrie in lege nu are importanta ora, dupa 22 sau inainte...insa unii au impresia ca daca e inainte de ora 22 poat face ce vor. Puteti sesiza organele de politie, probabil le va da o amenda si poate se vor potoli.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Nu este necesar ca in petitia catre politie sa faceti referire la vreun act normativ.
Cine va solutiona petitia va face incadrarea faptei in functie de cele constatate in urma cercetarilor.

Alte discuții în legătură

Jocuri de noroc in scara blocului Maximusro Maximusro Bun gasit tuturor membrilor forumului! Am intrat aici pentru a lamuri o problema. Locuiesc la bloc, in Bucuresti si de la un timp incoace in scara blocului se ... (vezi toată discuția)
Politia care refuza rezolvarea unui caz de tulburare a linistii si ordinii publice ! Amonastro Amonastro Suntem un cuplu tanar, din provincie… cu o problema care s-a complicat in decursul unui an de zile. In iunie 2006 ne-am mutat intr-un apartament cu ... (vezi toată discuția)
Tipete, urlete si cearta in fiecare seara SymoCry SymoCry Buna ziua, Ma puteti sfatui ce as mai putea face deoarece am o noua vecina proprietara care in fiecare seara in apartamentul ei se cearta cu cineva imaginar ... (vezi toată discuția)