avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tipete, urlete si cearta in fiecare seara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tipete, urlete si cearta in fiecare seara

Buna ziua,
Ma puteti sfatui ce as mai putea face deoarece am o noua vecina proprietara care in fiecare seara in apartamentul ei se cearta cu cineva imaginar deoarece locuieste singura. Se cearta, striga foarte tare si ne deranjeaza pe toti vecinii comuni apartamentului cu pricina. Am incercat sa vorbim cu aceasta vecina dar nu ne tine de vorba spunand ca ea urla cat de tare vrea la ea in casa chiar daca deranheaza si sa ne obijnuim cu tipetele ei. Am chemat si politia, care a sunat la usa doar o data cand a prins un moment de galagie (in rest cand stie ca o cauta cineva la usa se potoleste iar politia nu intervine) dar tot in zadar. Am depus si o plangere la politie, chiar au trecut cateva zile peste termenul acela de 30 zile pentru primirea unui raspuns si inca nu am obtinut vreun raspuns la plagerea deusa. Aceasta vecina abuzeaza si ne intimideaza cu functia ei "sus pusa" spunand mereu ca o "sa ne arate noua ce o sa patim pentru ca i s-a spus ca deranjeaza prin tipetele/cearta ei imaginara"
Cui as putea sa ma adresez pentru rezolvarea problemei?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:59, 7 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica stabileste ca politia are atributii in acest caz.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Vedeti art.2 pct. 25-26
Multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa previzez ca aceasta vecina are grija sa nu tipe sau sa sa "certe cu cineva imaginar" in orele de liniste.
Cui sa ma adresez daca politia nu ma/ne poate ajuta in acest caz? .... Politia a spus ca eventual ii poate da un avertisment si atat.
Pe mine nu ma intereseaza ca i se va da sau nu EVENTUAL un avertisment, ci sa rezolvam aceasta problema.

POPA GHEORGHE a scris:

Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica stabileste ca politia are atributii in acest caz.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Vedeti art.2 pct. 25-26

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat ati anuntat politia,se impune sa staruiti la aceasta autoritate care este competenta sa verifice sesizarile si eventual daca se comfirma sa aplice sanctiuni in temeiul disp L nr 61/1991 republicata
Daca sunt mai multi locatari deranjati de comportamentul veciniei este de preferat sa redactati sesizare/plangere colectiva semnata de toate persoanele care se simt deranjate si prejudiciate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi Daniel-San Daniel-San Buna, Am o mica problema cu niste vecini ce locuiesc sub mine. In fiecare zi indiferent de ora se cearta (urla ca sacalii ), isi terorizeaza copilul, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cu privire la deranjarea linistii publice de catre ... MariaR2 MariaR2 Buna ziua, Cu privire la deranjarea linistii publice de catre vecini (mai ales acum, cand lucram de acasa), am o intrebare: Cum se aplica legea 192/ 2019, ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice andreimv_20 andreimv_20 De aproape 2 luni se strange in fata scarii noastre un grup de tineri de la blocurile vecine. Acestia ne deranjeaza linistea si odihna avand un comportament ... (vezi toată discuția)