avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Cu privire la deranjarea linistii publice ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Cu privire la deranjarea linistii publice de catre ...

Buna ziua,

Cu privire la deranjarea linistii publice de catre vecini (mai ales acum, cand lucram de acasa), am o intrebare:
Cum se aplica legea 192/ 2019, punctele 25 si 26?
Un raspuns primit de la Politia Sectorului 6 in urma unei sesizari spune ca la constatarea deranjului politistul aplica doar avertisment verbal si amenda se aplica numai daca se repeta deranjul in urmatoarele 24 de ore.

Chiar este normal si corect asa ceva? Cu alte cuvinte, avem dreptul sa facem scandal si sa dam muzica tare oricand vrem, cu pauza de 24 de ore si 5 minute, fara sa luam amenda?

Parerea mea este ca raspunsul Poliiei este partinitor cu cei de la Sectia care nu aplica amenzile si doresc o opinie obiectiva. De ce nu se aplica sanctiuni decat daca se intampla de 2 ori in 24 de ore?

Mentionez ca vecinul deranjeaza strategic in functie de acest interval si astfel Politia pica de prosti, venind la sesizari de fiecare data si ne facand practic nimic.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:18, 31 Martie 2021
Sunt aplicabile prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicata privind linistea si ordinea publica.
Vedeti art.2 pct.25-27.
Gasiti legea aici: [ link extern ]

Multumesc, insa legea e degeaba. Daca nu chemi politia de 2 ori in 24 de ore, nu se aplica sanctiuni. Astfel, vecinul stie sa faca scandal o data la 25 de ore si nu pateste nimic. Pentru mine insa, este o teroare!

POPA GHEORGHE a scris:

Sunt aplicabile prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicata privind linistea si ordinea publica.
Vedeti art.2 pct.25-27.
Gasiti legea aici: [ link extern ]

In acest caz se aplica disp L nr 61/1991 republicata si completata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipete, urlete si cearta in fiecare seara SymoCry SymoCry Buna ziua, Ma puteti sfatui ce as mai putea face deoarece am o noua vecina proprietara care in fiecare seara in apartamentul ei se cearta cu cineva imaginar ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi di nesimtiti cris_cd cris_cd Buna seara.Am o problema cu niste vecini galagiosi.Sunt la tara, la casa, si ei stau la 3 metri distanta de mine.Si-au deschis un magazin si ca sa atraga ... (vezi toată discuția)
Perturbarea linistii publice olteanugeo olteanugeo Buna ziua, M-am mutat acum 9 luni intr-un complex rezidential nou construit. De la inceput o parte dintre vecini au tot dat petreceri (de casa noua, zi ... (vezi toată discuția)