avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Informatii de interes public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Informatii de interes public

Raspunde numai cine stie- vorba lu Iantu. Listele electorale si documentele care au stat la baza eliberarii titlurilor de proprietate in baza legilor fondului funciar sunt informatii de interes public ce pot fi solicitate de orice cetatean in temeiul legii 544/2001 privind accesul liber la informatiile de interes public? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 6 Aprilie 2012
Potrivit art.12 alin.4 din Legea nr.18/1991 , ”Actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate reprezintă informații de interes public și sunt deschise liberului acces al cetățenilor. Asigurarea accesului la aceste informații de interes public se face în condițiile și potrivit procedurii prevăzute de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public".



Multumesc! Dar listele electorale sunt informatii de interes public?.Ele sunt publice pentru ca se afiseaza la usa sectiei de votare.Este obigatorie punerea listelor la dispozitia partidelor politice. Dar daca mi le cere Gheorghe? am obligatia sa i le pun la dispozitie in baza legii 544? Eu cred ca nu, dar ma intereseaza si parerea ta. Multumesc
Si eu sunt de aceeasi parere , ca listele electorale nu sunt informatii publice ...banuiesc ca daca erau , atunci era prevazut expres in lege , asa cum se prevede in cazul actelor care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public popescu george popescu george ce pedepse prevede legea pentru angajati ai primariei care se ocupa cu tranzactionarea de terenuri agricole oferindu-le cumparatorilor ... (vezi toată discuția)
E necesar ordinul prefectului pentru validarea alegerii reprezentantului satului la comisia de fond funciar? sergiuromeo sergiuromeo BUNA ZIUA , VA ROG FRUMOS DACA SE POATE SA MA LAMURITI INTR O PROBLEMA PE FOND FUNCIAR.IN 11.11.2011 TATAL MEU A FOST ALES REPREZENTANTUL SATULUI IN COMISIA ... (vezi toată discuția)
Dosar reconstituirea dreptului de proprietate mihaelamariaana mihaelamariaana Unde se afla arhivate dosarele care au stat la baza emiterii titlurilor de proprietate pe baza legii 18 din 1991.In ce conditii se obtine un duplicat dupa ... (vezi toată discuția)