ce pedepse prevede legea pentru angajati ai primariei care se ocupa cu tranzactionarea de terenuri agricole oferindu-le cumparatorilor informatii(harti,adrese...)?
depinde de situatie. cui apartin acele terenuri pe care functionarii " le tranzactioneaza" si in ce conditii?
fiti va rog, ceva mai darnic in explicatii...la prima vedere, se cam duc in penal faptele lor, daca e asa cum spuneti si puteti dovedi asta. :)
harta cadastrala a u.a.t. precum si p.u.g.-ul, sunt informatii de interes public, si pot fi consultate in conditiile legii nr. 544/2001
de asemenea, personal consider ca, nu este interzis de lege sa dezvalui cine este proprietarul unui teren , avand in vedere faptul ca, art.12 alin. (4) din legea nr. 18/1991, prevede ca "actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate reprezintă informaţii de interes public şi sunt deschise liberului acces al cetăţenilor. Asigurarea accesului la aceste informaţii de interes public se face în condiţiile şi potrivit procedurii prevăzute de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public." :)
Sunt angajat la primarie,cumpar pamint pentru o societate italiana,in schimbul unui comision,am dreptul sa caut adresele proprietarilor,sa caut solelele care ma intereseaza,sa contactez acele persoane, sa fac acte de vinzare cumparare in numele acelei firme,in pofida faptului ca terenul respectiv este arendat si el,functionarul este acoperit de lege,ca doar sunt informatii pupblice....iar eu care am terenul in arenda ar trebui sa dau in judecata toti octogenarii care au fost momiti de acel functionar...frumoasa perspectiva ma asteapta...