avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Harta cu terenurile, birocratie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Harta cu terenurile, birocratie.

Vreau sa obtin o harta cu terenurile de langa un municipiu de la mine din judet, altul decat cel la care am domiciliul pentru ca vreau sa cumpar un teren sa construiesc o casa si merg la primarie si ma lovesc de aceeasi persoana melancolica care imi zice ca nu poate sa imi dea asa ceva ca nu are de ce si incepe sa ma ia la intrebari ca de ce vreau harta, eu am inteles ca acele documente sunt publice si are oricine acces la ele. Nu inteleg de ce nu pot avea si eu o copie a hartii din moment ce sunt cetatean si imi platesc si eu taxele ca toata lumea, probabil sunt interese mari pe acolo dupa cum am auzit eu cu terenurile alea, se poate cumva sa obtin legal aceea harta, exista vreo lege care sa o arat acelui functionar din primarie ?
Mersi mult !
Cel mai recent răspuns: onyx , utilizator 01:11, 28 Martie 2007
cel mai sanatos zic eu este sa faci cerere scrisa prin care soliciti de la serviciul de urbanism cele necesare, au timp 30 de zile sa-ti raspunda pozitiv sau negativ dar motivat. daca nu raspund incearca la urbanism la judetean.
legea pe care te-ai baza ar fi 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public, dar hartile solicitate nu stiu in ce masura se considera de interes public, totusi nu se inscriu nici in art.12 din lege.
Multumesc de raspuns, o sa merg sa depun o cerere si o sa merg la urbanism la judetean sa vad ce pot sa fac ;)
Thank you !
salut , vreau sa achizitionez si eu un teren , este la marginea Bucurestiului . Cum pot sa aflu cine este propietar ? Pentru orice teren de care sunt interesat din Bucuresti cui trebui sa ma adresez pentru a afla propietarul ? multumesc .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz termini termini Buna ziua Am o intrebare va rog.....de curand am cumparat un teren intravilan....nu stiu daca am puz...trebuie sa merg la primarie sa ma interesez? in general ... (vezi toată discuția)
Functionar public popescu george popescu george ce pedepse prevede legea pentru angajati ai primariei care se ocupa cu tranzactionarea de terenuri agricole oferindu-le cumparatorilor ... (vezi toată discuția)
Secretar primarie - refuza sa-mi comunice informatii de interes public ! gigelas gigelas Buna ziua, Am o situatie in care unele terenuri ale bunicului,au fost date unchiului meu,pe Legea 18/1991,fara sa se tina cont de restul fratilor acestuia ... (vezi toată discuția)