Am mai gasit ceva pe internet :
[ link extern ]
Aici spune clar : În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod pr. pen. cu aplic. art. 4 Cod penal și art. 3 alin. 1 din Legea nr. 187/2012 achită pe inculpaţii Păcurar Stelian Ovidiu și Ilie Bogdan pentru comiterea infracţiunii de asociere în vederea săvârșirii de infracţiuni prev. de art. 323 alin. 1 și 2 din Codul penal din 1969, ca urmare a dezincriminării faptei comise,
respingând cererea formulată de inculpatul Ilie Bogdan de schimbare a încadrării juridice a faptei în dispoziţiile art. 367 Cod penal.
Deci conform sentintei din acest doar nu se face echivaleaza art 323 din codul penal vechi cu articolul 367 din codul penal nou.
Iar un avocat mi-a raspuns : Nu vor fi dezincriminate faptele daca legea noua preia continutul vechii infractiuni sub alta forma. Complotul si asocierea in vederea savarsirii de infractiuni se regasesc in intregime in infractiunea de constituirea a unui grup infractional organizat.
Incep sa cred ca acum sentinda depinde de judecator si de interpretarea acestuia.