Daca printr-o sentinta ramasa definitiva la momentul intrarii Ncp am fost condamnat pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni in concurs cu infractiunea de inselaciune si recent instanta a inlaturat concursul pe motiv ca asocierea nu mai e prevazuta de Ncp, obligatiile de plata raman in solidar? Ce pot face pentru a schimba regimul lor, pentru a sti la cat sunt obligat personal? Exista vreo sansa sa intervina noi reglementari prin care impacarea partilor sa produca efecte si dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare?
Raspunderea in solidar este de natura raspunderii civile delictuale in dreptul penal, deci nu ar avea vreo importanta ca din mai multe fapte savirsite una a fost dezincriminata.Nu puteti schimba nicicum regimul juridic al unor reglementari legale cel mult puteti actiona favorabil pentru dvs. in masura in care aduceti probe si argumente in acest sens.
Imi spuneti va rog articolele pe care ati fost condamnat? Am o nelamurile cu asocierea in vederea savarsirii de infractiuni, daca a fost sau nu dezincriminata.
Si eu am aceeasi nedumerie intrucat nu cunosc sa existe o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Adica nu a operat dezincriminarea conform practicii judiciare cunoscute de mine...
Cat priveste savarsirea infractiunii de inselaciune din moment ce in penal exista raspunderea solidara este aplicabila in mod legal de instanta si in cazul expus in mod teoretic de dvs....cred eu...pana la proba contrara...
O intrebare pe care o consider eu utila ar fi aceea in ceea ce priveste condamnarea pentru infractiunea de inselaciune in raport de alineatul conform caruia s-a pronuntat hotararea de condamnare...
Adica ce fel de inselaciune a fost...in baza art. 215 alin. 1-5 VCP sau cum?
In domeniul criminalităţii organizate s-a urmărit crearea unei incriminări cadru şi renunţarea la paralelismul existent între textele de lege din acest domeniu, respectiv Legea nr.39/2003, art.323 și art.167 din vechiul cod penal.
Toate aceste infracţiuni sunt înlocuite de cea prevăzută de art.367 din Noul Cod penal.