avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelapetrescu63

Activitate mihaelapetrescu63

Am depus evaluarea, am completat formularul dar mi s-a spus ca trebuia sa l depun pana pe 15 martie ca sa platesc anul acesta 0,2%, fara sa fiu instiintata in prealabil de acest lucru. Eu am crezut ca voi plati ca in fiecare an 0,2% pe baza contractelor decomodat. De ce anul acesta sa fie altfel?
Apartamentul unde avem rezidenta atat eu cat si sotul meu este folosit (o cameră) pentru activitatile de PFA ale mele si ale sotului meu de ani de zile, pentru care avem intocmite si depuse la organul fiscal contracte de decomodat in care se specifică procentul din apartament folosit ca nerezidential. Ani de zile am platit impozitul calculat de fisc, o suma decenta. La inceputul lunii martie am fost ca in fiecare an sa platesc impozitul si mi s-a comunicat ca nu l pot plati ptr ca nu am efectuat evaluarea apartamentului. Am efectuat evaluarea cu un expert ANEVAR si l am depus pe 29.10.2021. Ca urmare s a calculat impozitul o suma de 10 ori mai mare decat plateam de obicei, veniturile noastre din PFA fiind totusi destul de modeste.
Studiind codul fiscal si normele metodologice am observat ca pentru delimitarea suprafetelor cu destinatie rezidentiala si nerezidentiala nici nu era nevoie de evaluarea apartamentului, acestea fiind precizate in contractele decomodat depuse.
De asemenea mentionez ca nu am fost informati prin decizie de impunere despre impozitul ce trebuie platit si nici despre alte documente justificative pe care ar trebui sa le depunem.
In aceste conditii e corecta suma enorma pe care am platit o sau trebuie sa fac o sesizare?
Răspuns la discuția Inselaciune
Puteti sa-mi trimiteti un model de acțiune în răspundere civilă contractuală, inclusiv proba cu martori?
Răspuns la discuția Inselaciune
Pot intreprinde ambele acțiuni in acelasi timp?
Discuție Inselaciune
Am fost inselata la repararea acoperisului. Am dat 8500 lei pentru materiale si mi-au fost aduse fara factura. La solicitarea unei facturi detaliate mi s-a inchis telefonul spunandu-mi ca nu mai lucreaza cu noi. Am chemat un specialist de la firma de unde stiam ca cumpara materialele si acesta le-a pretuit la maxim 4000 lei. Ce pot face in aceasta situatie? Cum pot sa mi recuperez banii, iar inselaciunea să fie demonstrata si pedepsită?
Răspuns la discuția Casatorie in legea americana
Multumesc pentru raspunsul documentat. Totusi imi sunt neclare anumite concepte: legea aplicabilă efectelor generale ale casatoriei, legea aplicabila regimului matrimonial, legea aplicabila divortului, legea filiatiei copilului provenit din casatorie...
Înteleg urmatoarele, si sper sa ma corectati daca am inteles/interpretat gresit:
Soţii pot alege legea aplicabila regimului matrimonial Art. 2.590, deci pot alege la casatorie legea statului a carui cetatenie o are oricare dintre ei la data alegerii, in speta legea americana.
Aceata alegere nu influenteaza efectele generale ale casatoriei Art. 2.589
care se aplica atat efectelor personale, cat si efectelor patrimoniale ale casatoriei pe care aceasta lege le reglementeaza si de la care sotii nu pot deroga, indiferent de regimul matrimonial ales de acestia.
Dar, domeniul legii aplicabile regimului matrimonial Art. 2.593 reglementeaza printre altele
continutul patrimoniului fiecaruia dintre soti, drepturile sotilor asupra bunurilor, precum si regimul datoriilor sotilor, incetarea si lichidarea regimului matrimonial, precum si regulile privind imparteala bunurilor comune.
Deci divortul, partajul, filiatia posibililor copii sunt influentate de regimul matrimonial ales?
Adica daca apar astfel de probleme, ceea ce nu doresc, (dar nu sti niciodata) trebuie, in speta data, sa te judeci in America dupa legile lor?
Răspuns la discuția Casatorie in legea americana
Cred ca din nestiinta nu pot sa pun intrebarea suficient de clar. Casatoria se incheie in Romania intre un cetatean american si o romanca. El ar dori incheierea in legea americana. Nu stiu daca este posibil si ce presupune aceasta. Daca casatoria se incheie in Romania inteleg ca inregistrarea acesteia se face in Romania. Poate sa ceara inregistrarea casatoriei si in America? Daca da ce presupune aceasta si unde sa ma adresez pentru lamuriri suplimentare?
Răspuns la discuția Casatorie in legea americana
Se poate efectua in romania o casatorie cu un cetatean american in alta lege decat cea romaneasca, "care protejeaza familia si copilul etc...."?
care este diferenta intre casatorie in legea romaneasca si cea in legea americana?