avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie in legea americana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie in legea americana

care este diferenta intre casatorie in legea romaneasca si cea in legea americana?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:04, 13 Aprilie 2014
depinde. nu există o lege americană. fiecare stat are propria lui legislație.
Se poate efectua in romania o casatorie cu un cetatean american in alta lege decat cea romaneasca, "care protejeaza familia si copilul etc...."?
nu. fiecare căsătorie este guvernată de legea statului unde a fost încheiată. dacă însă unul din soți are o altă cetățenie, el poate să ceară înregistrarea căsătoriei în țara a cărui cetățean este. actele ulterioare pot urma atunci una din cele două legislații, depinde de unde sunt încheiate.
am impresia că de fapt doriți să întrebați altceva. dar o luați pe departe...
Cred ca din nestiinta nu pot sa pun intrebarea suficient de clar. Casatoria se incheie in Romania intre un cetatean american si o romanca. El ar dori incheierea in legea americana. Nu stiu daca este posibil si ce presupune aceasta. Daca casatoria se incheie in Romania inteleg ca inregistrarea acesteia se face in Romania. Poate sa ceara inregistrarea casatoriei si in America? Daca da ce presupune aceasta si unde sa ma adresez pentru lamuriri suplimentare?
la ambasada Americii :)
Daca americanul vrea in legea lui, ati putea sa il intrebati pe el la ce se refera, se pot casatori si la ambasada. Unde vor locui apoi ?
Nu conteaza unde se casatoresc pt ca fiecare din ei vor inregistra casatoria si in tara lui. Conteaza mai mult unde vor locui, unde se vor naste copiii lor. Daca americanului ii e de bunuri, partejul se face dupa legea locului unde sunt bunurile, iar si la noi se pot incheia conventii matrimoniale..
Art. 2.589
(1) Efectele generale ale casatoriei sunt supuse legii resedintei obisnuite comune a sotilor, iar in lipsa, legii cetateniei comune a sotilor. In lipsa cetateniei comune, se aplica legea statului pe teritoriul caruia casatoria a fost celebrata.
(2) Legea determinata potrivit alin. (1) se aplica atat efectelor personale, cat si efectelor patrimoniale ale casatoriei pe care aceasta lege le reglementeaza si de la care sotii nu pot deroga, indiferent de regimul matrimonial ales de acestia.
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), drepturile sotilor asupra locuintei familiei, precum si regimul unor acte juridice asupra acestei locuinte sunt supuse legii locului unde aceasta este situata.



despre dreptul international privat, puteti citi de la ar 2557 in sus
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am in sua elenaaldea41 elenaaldea41 Vreau sa stiu ce drepturi am daca ma casatoresc cu.un cetatean american. Ma refer la drepturile din America (vezi toată discuția)
Succesiune-sotul cetatean strain mihaelaw mihaelaw In 2007 am achizitionat un apartament PE numele meu, (avand cetatenie dubla si domiciliul in strainatate) in Romania. In 2011 sotul a decedat. Acum aflu ca tb. ... (vezi toată discuția)
Bunurile de proprietate personala dobandite inaintea casatoriei in cazul unui mariaj cu un cetatean strain IrinaDeac IrinaDeac Buna ziua, As dori un raspuns la intrebarea urmatoare: daca bunurile achizitionate (teren, case, automobile) de sotie inainte de casatoria cu un cetatean ... (vezi toată discuția)