avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie in legea americana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie in legea americana

care este diferenta intre casatorie in legea romaneasca si cea in legea americana?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:04, 13 Aprilie 2014
Multumesc pentru raspunsul documentat. Totusi imi sunt neclare anumite concepte: legea aplicabilă efectelor generale ale casatoriei, legea aplicabila regimului matrimonial, legea aplicabila divortului, legea filiatiei copilului provenit din casatorie...
Înteleg urmatoarele, si sper sa ma corectati daca am inteles/interpretat gresit:
Soţii pot alege legea aplicabila regimului matrimonial Art. 2.590, deci pot alege la casatorie legea statului a carui cetatenie o are oricare dintre ei la data alegerii, in speta legea americana.
Aceata alegere nu influenteaza efectele generale ale casatoriei Art. 2.589
care se aplica atat efectelor personale, cat si efectelor patrimoniale ale casatoriei pe care aceasta lege le reglementeaza si de la care sotii nu pot deroga, indiferent de regimul matrimonial ales de acestia.
Dar, domeniul legii aplicabile regimului matrimonial Art. 2.593 reglementeaza printre altele
continutul patrimoniului fiecaruia dintre soti, drepturile sotilor asupra bunurilor, precum si regimul datoriilor sotilor, incetarea si lichidarea regimului matrimonial, precum si regulile privind imparteala bunurilor comune.
Deci divortul, partajul, filiatia posibililor copii sunt influentate de regimul matrimonial ales?
Adica daca apar astfel de probleme, ceea ce nu doresc, (dar nu sti niciodata) trebuie, in speta data, sa te judeci in America dupa legile lor?
Regimul matrimonial are legatura cu partajul.
Ar trebui sa mergeti la un avocat pe care sa il intrebati concret despre ce va intereseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am in sua elenaaldea41 elenaaldea41 Vreau sa stiu ce drepturi am daca ma casatoresc cu.un cetatean american. Ma refer la drepturile din America (vezi toată discuția)
Succesiune-sotul cetatean strain mihaelaw mihaelaw In 2007 am achizitionat un apartament PE numele meu, (avand cetatenie dubla si domiciliul in strainatate) in Romania. In 2011 sotul a decedat. Acum aflu ca tb. ... (vezi toată discuția)
Bunurile de proprietate personala dobandite inaintea casatoriei in cazul unui mariaj cu un cetatean strain IrinaDeac IrinaDeac Buna ziua, As dori un raspuns la intrebarea urmatoare: daca bunurile achizitionate (teren, case, automobile) de sotie inainte de casatoria cu un cetatean ... (vezi toată discuția)