Am nevoie de o recomandare de executor judecatoresc (vreau numele acestuia) care sa fie experimentat in executari silite facute catre Volksbank pentru plata comisionului de risc intr-o decizie definitiva. Multumesc!
Nu numai banca e dificila dar probabil ca si situatia in care, aceasta banca, are proces pierdut cu mine (nedefinitiva inca), ii determina sa nu-mi aprobe restructurarea. Culmea e ca mi-au facut oferta de restructurare dar m-au conditionat de semnarea unui ctr. de tranzactie prin care sa renunt la ce-am castigat in proces si sa renunt si pe viitor a mai da banca in judecata.
Plati fac inca, in fiecare luna. Doar ca la jumatate din rata, pentru ca de cateva luni nu mai am job si astfel nu pot mai mult. Practic, pina azi, nu exista 1 singura luna in care sa nu fac plati.
In ce priveste negocierea mea cu filiala, restructurarea ceruta a mers direct la headquarter, tocmai pentru ca cei din filiale sunt zero ca si putere de a decide.
Probabil ca va referiti sa iau legatura cu banca mama...stiu si eu ce sa zic...
Acum sunt lamurit. Termenul de 90 de zile nu e un termen impus de vreo lege.
Specificati in raspuns "n cazul in care aveti bunavointa sa comunicati ca sunteti in imposibilitate de plata". Eu am avut aceasta bunavointa. Am facut-o in scris si cu motivatie clara: nu mai aveam loc de munca (am prezentat si acte). In acest sens, le-am solicitat o restructurare, refuzata de catre banca, pina la urma.
Care e sensul specificatiei facuta de dvs. ? Daca ii informez, si motivatia e reala, pot sa nu ma execute silit ?
In contractul meu de credit, nu e specificat nicaieri termenul de 90 de zile. Ca atare, cand si pe ce baza declanseaza banca momentul executarii silite ?
Va rog frumos sa-mi specificati cat mai concret in ce lege (articol, alineat,etc) gasesc in ce conditii se face o executare silita. Mai exact, as vrea sa stiu, unde e specificat termenul de 90 de zile de neplata, ce inseamna neplata, etc.Va multumesc!
Cand am semnat contractul (10.04.2008) legea mai sus mentionata era abrogata. Deci contractul meu de garantie imobiliara a fost conceput sub o lege care nu mai exista de ceva timp. Eu asta v-am semnalat. Dar e ok. Ceva, ceva am inteles. Multumesc!
Legea 58/1998 a fost abrogata prin O.U.G. 99/2006. Eu am semnat pe 10.04.2008 Eu nu contest faptul ca contractul isi produce efectele ci conditiile. Maniera de redactare nu are baza legala, legea fiind abrogata.
Am deja proces pe rol pentru clauze abuzive si recuperare comision de risc. In maxim 4-5 luni se va termina si sansele de castig sunt de 99,9 % avand in vedere ca toti cei cu spete similare cu banca, au castigat. Problema e ca, de 1 luna am ramas fara loc de munca si daca nu fac rost de bani, ma pot executa silit. Le-am cerut restructurare dar m-au santajat cu inchiderea procesului.
Nu inteleg de ce un act intemeiat pe o lege abrogata de mai bine de 1 an, poate fi valabil si nu poate fi contestat ca neavand la baza o lege in vigoare ? Daca va fi sa se aplice, se va aplica noul Cod de Procedura Civila ?
Chiar nu exista o cale prin care sa intarzii punerea in aplicare a executarii silite ? Asta-i tot ce urmaresc. Pentru ca intre timp pot gasi de munca sau gasi bani sa achit restantele.
Buna ziua,
1. Va rog ajutati-ma cu informatia urmatoare: in ce lege (nr./an) gasesc explicit conditiile in care se face o executare silita a unui apartament ce face obiectul unui credit ipotecar care are atasat si un contract de garantie imobiliara care se constituie in titlu executoriu. Ma intereseaza si unde gasesc stipulat termenul de 90 de zile de neplata, dupa care banca are dreptul sa treaca la executare silita?
2. Daca in contractul de garantie imobiliara se specifica ca, banca, in calitate de creditor ipotecar, va solicita executarea contractului mai sus mentionat, care constituie titlul executoriu conform dispozitiilor art. 56 din legea bancara 58/1998 si aceasta lege era abrogata la data semnarii contractului, se mai poate face executarea ? Se poate contesta in instanta ? Ce sanse am sa anulez executarea ?