Un minor cu varsta peste 16 ani(17) nu are autorizarea din partea Autoritatii tutelare sector 4 sa umble la disponibilitatile banesti provenite dintr-o mostenire, chiar daca este asistat de parinti?autoritatea i-a dat interdictie minorei ca in baza art 501 cu 2 si 41.cu 2 nu are voie sa restituie pana la majorat decat cu acordul lor.
Azi am primit procesul verbal de la ITM. Am avut parte de 2 inspectori open-mind. Intr-adevar actul aditional este si o alta optiune a angajatorului de a putea detasa un salariat. Si se pare ca este cea mai buna. Exista situatii in care nu ai cum sa prevezi ca va trebui sa detasezi un salariat de la o societate , pentru a inlocui un alt salariat de la o alta societate. In consecinta nu ai cum sa comunici in revisal inainte de ivirea situatiei de caz fortuit. Multumesc inca o data dl.consilier Florin Cioca .:love2:
va multumesc . asa gasesc si eu ca este normal adica cu act aditional.Salariatul are tot dreptul, daca nu-i convine schimbarea sa invoce art.17 din codul muncii si atunci ce faci? instanta cere respectarea dreptului salariatului de a fi sau nu de acord.
Buna ziua, sunt o societate comerciala si am intocmit un act aditional in vederea detasarii unui salariat la o alta societate.Am spus in raspunsul dat catre societatea care a solicitat detasarea ca toate cheltuielile raman in continuare in sarcina mea . Au venit cei de la itm si mi-au spus ca nu am voie sa fac act aditional ci doar decizie. Unde scrie ca este interzis ? -am intrebat :rtfm:. "Nicaieri , asa se face" . La lege scrie clar orice modificare la CIM se face cu act aditional . I-am dat in judecata si dupa o luna de zile iar au venit in control. Din nou detasare cu act aditional , ei nu si nu ca intrebuintez munca la negru .Dovedeste , atata timp cat eu am toate actele la zi.Va rog din suflet , dati-mi o parere.