avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate andersson

Activitate andersson

Parerea mea de persoana neavizata este ca ori prietena va minte, ori dumneavoastra nu relatati intreaga situatie foarte real. Ca prietena sa afle ca de pe ip-ul dumneavoastra a fost comisa o infractiune informatica impotriva ei asta inseamna ca deja exista un dosar in ancheta. Singura, de capul ei, nu putea afla niciun ip. Daca exista un dosar in ancheta atunci cand procurorul a primit de la isp numele abonatului asociat unui ip in mod sigur primeati sau veti primi o citatie pentru a da o declaratie. Politia nu efectueaza anchete pana la aflarea autorului unei infractiuni si apoi lasa la latitudinea victimei daca depunde plangere sau nu. Pana la retragerea unei eventuale plangeri ancheta va merge inainte. Politia nu este birou de informatii. Ancheta merge pana la capat si se poate opri doar printr-o impacare ce inlatura raspunderea penala, doar in privinta anumitor infractiuni. Dar in mod sigur daca e vorba de o ancheta a politiei veti primi o citatie pentru a merge sa dati o declaratie indiferent daca prietena va crede pe cuvant sau nu. In niciun caz nu are de ales intre a depunde vreo plangere in termen de 20 zile sau nu.
Daca ea a depus o plangere sesizand o infractiune, fie daca are posibilitatea o va retrage (aici poate va raspunde altcineva daca plangerea pentru acest tip de infractiune mai poate fi retrasa) fie ancheta va merge mai departe si va stabili daca dumneavoastra ati avut sau nu cunostinta de infractiunile comise de pe ip-ul dumneavoastra.
De altfel daca era o ancheta a politiei in aceasta privinta cred ca inainte ca prietena sa fie instiintata ca de pe ip-ul dumneavoastra a fost comisa o infractiune, ati fi sesizat dumneavoastra la ora 6 dimineata niste politisti la usa veniti sa efectueze o perchezitie - lucru care se intampla cel mai adesea in cazurile de infractionalitate informatica, pentru a putea fi ridicat orice mediu optic in vederea investigarii lui. Eu nu cred ca procurorul o informa ca despre dumneavoastra e vorba si ii dadea 20 zile sa depuna o plangere in loc sa ceara o perchezitie a domiciliului dumneavoastra. Eu nu cred ca exista vreun procuror care sa tina la curent partea vatamata inainte de a investiga o eventuala parte suspecta.
Poate v-a "identificat" prietena si mergand la cacealma asteapta vreun anumit gest material din partea dumneavoastra pentru a nu depune o asa-zisa plangere?
Ha-ha-ha-ha-ha!
Inca nu ma pot opri din ras. Cat de atasat ati fost de koko daca l-ati dat pentru o partida de sex?! Eu cred ca domnisoara prestatoare de servicii, cred ca asa se numeste atunci cand oferi ceva contra unei remuneratii, a aflat, daca nu stia deja, cam cat costa koko. Parerea mea este ca fara un cadou care sa valoreze cel putin cat koko nu aveti nici cea mai mica sansa sa va ia in serios. Pentru dumneavoastra koko inseamna si altceva decat valoarea materiala, desi nu stiu ce din moment ce l-ati folosit pe post de moneda de schimb, dar pentru ea in momentul asta koko inseamna in mod sigur un smartphone de ultima generatie plus alte lucruri. Stiu ca pentru astfel de pasari si coliviile sunt foarte mari si deloc ieftine asa ca la suma respectiva cred ca se mai adauga cel putin 100 euro. Si daca aveti banii pentru un cadou consistent poate luati in considerare sa va luati un pui, personal nu cred ca o persoana precum prestatoarea va catadicsi vreodata, tinand cont de caracterul dovedit, sa va returneze pasarea.
Cred ca aveti sanse mai mari sa incercati sa discutati cu ea si daca nu merge sa va luati inima in dinti si sa discutati cu parintii ei, incercand pe cat posibil sa nu aduceti aminte de trocul in sine. Poate doar parintii sa mai aiba ceva de spus in privinta ei, desi ma indoiesc.
Cu cat veti insista mai mult cu atat va fi mai convinsa ca poate obtine foarte mult in schimbul lui koko.
Va sfatuiesc sa actionati scurt si decisiv: vorbiti cu parintii ei. Eventual trimiteti un parinte de-al dumneavoastra, poate decurg lucrurile mai bine.
Buna seara.

Mama mea nu mai are venituri intrucat a terminat perioada de somaj, nu si-a gasit alt loc de munca si mai are circa 2 ani pana la pensia anticipata.
Saptamana trecuta a castigat la o tombola intr-un supermarket un premiu in valoare de 200 lei.
Am citit in lege ca cei care nu au venituri din pensie pana in 740 lei sau din alte activitati, in anul urmator vor plati 5,5% la valoarea salariului minim pe economie in 2013 - 800 lei.
Tot pe net am citit despre tot felul de cazuri de persoane care pentru o dobanda de cativa lei pentru un cont in banca, pentru ca nu aveau in acel moment contributie la cjas, au fost nevoiti sa plateasca acei 5,5% pentru un an intreg, vreo 500 lei chiar si pentru 2-3 lei dobanda.

Am o intrebare, daca ma puteti ajuta, ca sa pot decide daca este sau nu oportun sa ridice acel premiu:

1) Anul viitor va fi nevoita sa plateasca 5,5% pentru o singura luna sau pentru toate cele 12 ale anului, asa cum am citit ca s-a mai intamplat?

Nelamurire personala:

2) am citit in lege ca premiile/castigurile in valoare de pana la 600 lei sunt scutite de impozitare. Tot conform legii cei care au venituri de pana la 740 lei nu platesc cas 5,5% in anul urmator pentru premiile castigate. Pentru cunostinta mea personala: daca as fi castigat eu premiul de 200 lei, eu avand venituri de 1200 lei ce anume ar fi trebuit sa platesc? Impozit pe castig inteleg ca nu din moment ce este pana in 600 lei. Alt cas? 5,5% din valoarea de 200 lei, 5,5% din salariul minim pentru o luna , un 5,5% suplimentar timp de 12 luni? Chiar nu inteleg legile astea

Va multumesc anticipat.
Am precizat: telefon setat sa se conecteze automat la wi-fi atunci cand exista, pentru ca acasa sa pot folosi acelasi net pe care il am si pentru calculator si pentru a nu sta de fiecare data sa umblu in setari. Atunci cand are de ales intre trafic pe abonament si wi-fi telefonul alege singur wi-fi. Daca am un caine care nu este in lesa si intra in curtea respectiva nu cred ca este acelasi lucru cu a-l duce eu acolo. Evident nu vreau sa ducem discutia la \"conform legii cainele trebuie tinut in lesa\". Dadeam un exemplu metaforic. Apoi curtea este proprietate privata pe cand semnalul wi-fi despre care vorbeam este in afara proprietatii private si ajunge deja pe domeniul public. Curtea este strict delimitatat de hotarele prevazute in actul de proprietate. Daca cineva pune 2 randuri de garduri paralele si fara porti in mijlocul drumului inseamna ca eu nu am voie sa trec prin acele porti desi sunt pe domeniul public? Mai poate fi acel semnal proprietate privata in afara limitelor proprietatii private?! Nu ma duc pe proprietatea omului. Apoi pentru aceste semnal emis in afara proprietatii private probabil exista sau ar trebui sa existe o autorizatie. Altfel oricine ar putea sa emita din propria casa tot felul de semnale radio pe domenul public, care chiar sa bruieze alte transmisiuni, ceea ce s-ar numi o emisie publica, nu?
Apoi, vorbim despre codul penal nu cel moral. Concret, exista vreun articol care sa faca referire clara la aceasta situatie? Pentru ca daca nu, as prefera sa nu activez si reactivez optiunea respectiva in fiecare zi. Tocmai asta este si rostul ei - sa faca telefonul singur un lucru pe care altfel ar trebui sa il faci personal. Nu caut sa ma conectez intentionat pe acele retele, dar daca este stipulat undeva ca acest lucru nu este legal atunci prefer sa ma conectez manual la wi-fi de acasa.
Pana la urma nu fac niciun demers sa ma conectez la acele retele: nu folosesc o aplicatie speciala instalata special pentru accesarea retelelor private wi-fi fara parola, nu incerc usere si parole, nu fac setari prin telefon in privinta asta - sa pun ip static sau dinamic sau alte setari pentru a inlesni conectarea pe acele retele. Daca pe telefon am optunea activa si pe strada \"imi pica\" in telefon conexiunea respectiva pot fi in ilegalitate?
Pentru ca pe rationamentul asta daca am 2 statii radio si discut din bucatarie in dormitor prin intermediul lor si un vecin imi \"intercepteaza\" semnalul fara intentie cu un aparat radio inseamna ca ii pot face plangere penala, desi el este in casa lui si nu face nimic ilegal pentru a-mi intercepta transmisia, nu? La fel daca as locui langa un hypermarket ai caror paznici discuta prin asemenea statii si eu prind semnalul pe aparatul radio doar cautand un post de stiri, inseamna ca ma paste puscaria, desi eu sunt in propria casa si transmisiunea lor e foarte puternica de ajunge pana la mine, nu? Daca stau cu lumina aprinsa si jaluzelele ridicate si vecinii de vizavi vad ce fac eu in casa, fara a folosi vreun binoclu ci doar fumand o tigara pe balcon, inseamna ca ii pot acuza de incalcarea dreptului la viata privata? Si, in final, daca eu cant la pian cu geamurile deschise si muzica se auze si pe domeniul public inseamna ca sunetul respectiv este proprietate privata si pot pretinde bani celor care il aud stand pe domeniul public? Da, acea optiune poate fi dezactivata atunci cand circul pe domeniul public, dar si acelor oameni le pot pretinde sa poarte dopuri pentru urechi pentru a nu-mi intercepta sunetul care ajunge pe domeniul public, nu? Suna aberant?

Salut.
Este legal sa folosesti internetul wi-fi neparolat care este disponibil in anumite zone (pe diverse strazi in dreptul unor blocuri/case) de la routere apartinand unor persoane fizice? Daca telefonul este setat sa se conecteze automat la orice retea wi-fi pe care o gaseste si nimereste una privata, dar neparolata, se poate considera o infractiune de genul "acces fara drept la un sistem informatic" sau din moment ce este neparolat nu este nicio problema?
In privinta celor publice situatia este clara. Cum este in schimb cu cele private?
Multumesc