avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Activitate popescu_ion_2014

Activitate popescu_ion_2014

stimate domn! multumesc pentru clarificari! Notarea s-a facut la o luna dupa ce eu am devenit proprietar si m-am intabulat la cartea funciara! la momentul la care eu am dobandit imobilul nu exista niciun litigiu! Banca care avusese o ipoteca asupra acestui imobil, nu a fost multumita de pretul al care eu am achizitionat imobilul si dupa ce eu m-am intabulat ca proprietar a pornit o contestatie la executare pt pret neserios!
Mentionez ca nu exista niciun alt motiv de contestare a actelor indeplinite de executor, decat pretul de vanzare!

Din cate inteleg eu din raspunsul dumneavoastra, Banca a notat abuziv litigiul asta, pt ca nu erau nici proprietari ai imobilului si nici nu aveau procura de la proprietar!

O respectuosa rugaminte imi puteti indica textul de lege, conform careia doar eu ca proprietar tabular sau o persoana mandatata de mine, putea sa ceara notarea litigiului, pentru ca ma gandesc sa cer OCPi-ului radierea acestei notari. pt ca asa cum spuneti dumneavoastra s-a facut ABUZIV!

Multumesc mult pentru clarificari!
creditorul ipotecar a notat litigiul avand ca obiect contestatia la executare, dupa ce am cumparat imobilul la licitatie si m-am intabulat ca proprietar, sa inteleg ca nu avea voie sa noteze?
Răspuns la discuția Rejudecare ICCJ
va multumesc frumos pentru raspuns si va doresc Paste fercit!
Buna seara!

Am cumparat un imobil la o licitatie publica. Creditorul ipotecar nemultumit de pretu de vanzare, desi nu s-a prezentat la niciunul din termenele de licitatie, a facut contestatie la executare pentru pret neserios si a notat litigiul in cartea funciara.
Pot in aceste conditii sa vand imobilul si daca da cu ce riscuri?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția Rejudecare ICCJ
Multumesc frumos, stimata doamna! sa inteleg ca, condamnarea este definitiva la acest moment! nu se mai poate pronunta nicio alta instanta?
Discuție Rejudecare ICCJ
Admite recursul declarat de inculpatul Popescu Ion împotriva deciziei penale nr. 182/A din 26 septembrie 2013 a Curtii de Apel Timisoara – Sectia Penala. Caseaza decizia penala atacata si în parte sentinta penala nr. 106/PI din 21 martie 2013 a Tribunalului Timis si rejudecând: Mentine pedeapsa de 2 ani închisoare aplicata inculpatului pentru savârsirea infractiunii prev. si ped. de art. 289 alin.1 Cod penal raportat la art. 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 187/2012 cu aplic.art. 36 alin. 1 Cod penal cu referire la art.5 Cod penal, si cu aplic.art. 396 alin.10 – art.374 alin.4 Cod de procedura penala. În baza art. 12 din Legea nr. 187/2012 aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit.a, lit.b si lit.g Cod penal. Dispune aplicarea art. 65 - art.66 alin.1 lit.a si lit.b Cod penal. Mentine modalitatea de executare a pedepsei principale stabilita prin sentinta penala nr.106/PI din 21 martie 2013 a Tribunalului Timis. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale care nu sunt contrare prezentei decizii. Onorariul aparatorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat, în suma de 200 lei, se va suporta din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva.

Buna seara!

Am rugamintea sa ma ajutati cu " citirea" acestei sentinte? A rejudecat ICCJ-ul sau urmeaza ca dosarul sa fie transmis instantei de fond/apel spre rejudecare? Multumesc! Cu respect, Popescu Ion