Ca parte civila intr-un dosar penal, as dori sa aflu istoricul unui sofer dpdv al incalcarii legilor din codul rutier (amenzi, suspendari permis, sanctiuni, etc).
Acestea mi-ar folosi in instanta pentru a prezenta judecatorului istoricul sumbru al soferului (pe scurt desi i-a fost luat permisul de conducere acesta s-a urcat beat la volan si a ucis un pieton).
Doresc sa ii prezint judecatorului faptul ca acesta in mod frecvent a mai fost santionat de catre autoritati si nu este la prima abatere de conducere fara permis si in stare de ebrietate + alte incalcari ale codului rutier.
Unde ma pot adresa sa primesc acest istoric si ce drepturi am in acest sens?
Va rog sa imi spuneti daca se consemneaza undeva la vama/ granita tarii, in cazul in care este prinsa o persoana ca incearca sa plece din tara desi aceasta a primit interdictie in acest sens.
Daca da, eu ca parte civila in dosar ce drepturi am si cui trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia acelei dovezi in care este consemnat acest fapt.
Va rog sa imi spuneti in ce masura putea fi arestata preventiv persoana care conducea un autoturism fara a detine permis de conducere, avand alcolemie peste 0.85 a urcat pe trotuar si a lovit mortal un pieton care circula regulamentar. Mentionez faptul ca pietonul accidentat a stat in coma 2 saptamani pana la deces, autorul accidentului nu s-a interesat de starea acestuia.
Cum este posibil ca aceasta persoana sa se bucure inca de libertate?
Care sunt pedepsele pentru acesta? (Rog a se face referire si la legile care-l acuza)