Multumesc! N am stat împreună, el a plecat de la domiciliu de cand ne am despărțit, pentru ca s a mutat impreuna cu noua relatie, iar eu am rămas sa locuiesc in continuare în apartamentul, bun comun dupa ce a plecat el si pana in prezent
În urma partajului, in vara anului trecut, prin hot jud definitiva, apartamentul comun a rămas în proprietatea fostului soț, cu obligația de a mi plati o sulta in valoare de 900 mil lei vechi. I am facut executare silită, mi a platit in rate timp de 1 an, iar in prezent mai are sa mi plateasca o rata de 100 mil lei vechi. Acum zice c o sa ma dea in judecata sa i plătesc chirie de la data ramanerii definitive a hot jud, prin care i s a atribuit dr de proprietate in favoarea lui, deși, repet, nici pana in prezent, nu mi a achitat in totalitate sulta stabilită prin aceeași hot jud. De asemeni, ma someaza sa parasesc apartamentul, altfel imi sparge usa, considerand ca el este acum proprietar si are dreptul sa locuiasca in apartament. De la data la care îmi plătește ultima rata, cat timp mai pot locui în apartament? Exista o perioadă anume?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Am terminat partajul in instanta, prin hotarare definitiva, astfel:
1) in lotul meu s a atribuit un teren, cu obligatia de a i plati sulta in valoare de 19 mii lei
2) in lotul fostului sot s a atribuit un apartament, cu obligatia in sarcina lui de a mi plati sulta in valoare de 90 mii lei
Eu am facut cerere de executare silita a fostului sot NUMAI pentru diferenta dintre sumele reprezentand sultele datorate unul altuia, respectiv 90 mii -
19 mii =71 mii lei. In acelasi timp, am facut demersurile pentru a mi intabula terenul ce mi a fost atribuit, iar cei de la OCPI mi au intabulat terenul, cu sarcina de 19 mii in favoarea fostului sot, reprezentand sulta datorata, desi le am depus la dosar cererea de executare silita a acestuia, prin care se demonstreaza ca s a scazut suma pe care eu i o datoram fostului sot.
Acum, s a admis incuviintarea executarii silite pt diferenta dintre sulte.
Intrebarea mea este, care sunt pasii pe care tb sa i urmez, pt a mi radia sarcina pusa de OCPI pe terenul meu?
Multumesc anticipat!!!...
Sunt casatorita a doua oara. Din prima casatorie am 2 copii. Cu cel de al doilea sot am construit impreuna, in timpul casatorie, o casa. Ce drept au copiii mei din prima casatorie la aceasta casa?
Precizez ca sotul de al doilea nu are copii si nici impreuna nu avem copii, mai traieste mama lui care are 84 de ani, in prezent si nu are frati, decat verisori si nepoti de verisori.
Precizati mi, va rog, care ar fi variantele, in ambele cazuri:
1) in primul caz - in care primul decedeaza sotul meu, cum se va imparti casa?
2) in al doilea caz - in care decedez eu prima, care am 2 copii din prima casatorie, iar sotul nu are copii, decat mama, verisorii si nepotii de verisori, cum se va imparti casa? Sotul poate instraina, dupa moartea mea, intreaga casa?...sau, doar partea care i revine lui?
De asemeni, ce act se poate incheia, astfel incat, sotul supravietuitor sa poata locui linistit in casa si dupa moartea celuilalt sot?
In afara de casa construita impreuna, actualul meu sot va mai mosteni un apartament de la mama lui. Cine va mosteni acest apartament dupa moartea sotului? Eu sau copiii mei avem vreun drept la mostenirea acestui apartament, pe care, repet, sotul il va mosteni de la mama lui?
Multumesc anticipat!!!
Sper ca m am facut inteleasa...