1) Este legal sa folosesc o camera video in masina/bicicleta pentru a inregistra traficul/pietonii?
2) Este legal sa inregistrez discutiile avute cu cineva (fie persoane private, fie agajati ai unei instituii publice, in spatiul privat, dar in spatiul public)?
3) Este legal sa inregistrarile efectuate la punctul 1) si 2) sa le fac publice?
Situatia este asa: au trecut 6 luni de la inceperea succesiuni (deces) Intre timp noi ne-am ocupat de administrarea mostenirii in sensul ca s-au platit facturile la curent (impozitele ar fi de platit acum, dar evident dupa 6 luni). Inainte de deces am adus o familie care sa ramana cu batrana si sa aiba grija de ea, nu le-am cerut bani dar nici nu am incheiat vreun act. Dupa deces familia respectiva a ramas acolo in aceleasi conditii adica nu le-am cerut bani, dar cu conditia sa aiba grija de casa, evident fara nici un act si de data aceasta. Ne-am ocupat si de obiceiurile de dupa deces (pomeni)si de inmormantare, dar in afara de chitantele de la curent alte acte nu prea avem prin care sa dovedim acest lucru. Intrebarea ar fi daca altcineva in termen de 6 luni a facut acea acceptare de succesiune este cumva si singurul in masura acum (dupa 6 luni) sa revendice mostenirea? Se mai poate face ceva in acest caz? Este neaparat nevoie sa se faca dovada prin acte sau se poate si cu martori?
Daca au trecut 6 luni de la deces si doar o singura persoana a facut declaratia de acceptare a succesiunii, inseamna ca doar persoana respectiva are dreptul la mostenitoare? Se mai poate face ceva in acest caz?