As dori daca se pote niste sfaturi referitoare la urmatoarea problema:
Parintii mei au achizitionat in urma cu 15 ani un apartament - in acte ambii fiind proprietari. In urma cu 8 ani au divortat dar deoarece procesul de partaj implica cheltuieli mari nu s-a mai facut. Intre timp una din parti a inchiriat acest apartament fara stirea celuilalt proprietar. La sfarsitul anului trecut s-a inceput procesul de partaj pentru acest apartamanet - in prima faza s-a incercat rezolvarea amiabila - partea care a inchiriat apartamentul a fost contactata de avocatul celeilate parti si a fost de acord cu vanzarea acestuia. A fost contactata o agentie imobiliara din localitatea unde se afla apartamentul (acesta nu este in judetul in care locuiesc ambele parti) unde a aflat ca acesta este inchiriat si nu li s-a permis accesul pentru a vedea imobilul- atunci aflandu-se si despre inchirierea acestuia. S-au inceput procedurile pentru partajul in instanta, prima infatisare fiind pentru feb. 2009. Intrebarea mea este cat de legal este acest contract de inchiriere si daca in aceste conditii celuilalt proprietar i se poate interzice (de catre chiriasi si celalt proprietar) sa prezinte apartamentul unor potentiali clienti?
As dori sa stiu daca exista o cale rapida pentru a permite accesul in acest imobil celuilalt proprietar?
Va multumesc anticipat
As avea si eu o nelamurire cu privire la noile salarii pentru cei cu studii superioare. Eu sunt angajat ca si laborant universitar intr-o facultate privata din arad cu un salariu de 420 RON in mana. De cateva luni figurez in cartea de munca ca si laborant iar de semestrul trecut am atributii de preparator primind ore didactice dar nici o modificare salariala. Am inteles ca trebuie scos postul la concurs dar, deja au trecut cateva luni si inca nici o schimbare. Sunt absolvent al facultatii la care lucrez din anul 2005(octombrie) si angajat in cadrul ei din feb. 2005. Este legal ce face angajatorul sau nu. Iar din cate am inteles de la colegii care sunt trecuti in cartea de munca cu studii superioare majorarea de salariu care a intrat in vigoare din ianuarie nu s-a aplicat.