As dori daca se pote niste sfaturi referitoare la urmatoarea problema:
Parintii mei au achizitionat in urma cu 15 ani un apartament - in acte ambii fiind proprietari. In urma cu 8 ani au divortat dar deoarece procesul de partaj implica cheltuieli mari nu s-a mai facut. Intre timp una din parti a inchiriat acest apartament fara stirea celuilalt proprietar. La sfarsitul anului trecut s-a inceput procesul de partaj pentru acest apartamanet - in prima faza s-a incercat rezolvarea amiabila - partea care a inchiriat apartamentul a fost contactata de avocatul celeilate parti si a fost de acord cu vanzarea acestuia. A fost contactata o agentie imobiliara din localitatea unde se afla apartamentul (acesta nu este in judetul in care locuiesc ambele parti) unde a aflat ca acesta este inchiriat si nu li s-a permis accesul pentru a vedea imobilul- atunci aflandu-se si despre inchirierea acestuia. S-au inceput procedurile pentru partajul in instanta, prima infatisare fiind pentru feb. 2009. Intrebarea mea este cat de legal este acest contract de inchiriere si daca in aceste conditii celuilalt proprietar i se poate interzice (de catre chiriasi si celalt proprietar) sa prezinte apartamentul unor potentiali clienti?
As dori sa stiu daca exista o cale rapida pentru a permite accesul in acest imobil celuilalt proprietar?
Va multumesc anticipat
Un asemenea contract nu are nici o aparenta de legalitate cita vreme nu exista si acordul celuilalt coiindivizar, insa nu puteti cere rezilierea lui. Cea mai rapida cale ar fi o rodonanta presedentiala care sa dispuna obligarea chiriasului la accesul in imobil.