avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate

Buna ziua,

As dori daca se pote niste sfaturi referitoare la urmatoarea problema:
Parintii mei au achizitionat in urma cu 15 ani un apartament - in acte ambii fiind proprietari. In urma cu 8 ani au divortat dar deoarece procesul de partaj implica cheltuieli mari nu s-a mai facut. Intre timp una din parti a inchiriat acest apartament fara stirea celuilalt proprietar. La sfarsitul anului trecut s-a inceput procesul de partaj pentru acest apartamanet - in prima faza s-a incercat rezolvarea amiabila - partea care a inchiriat apartamentul a fost contactata de avocatul celeilate parti si a fost de acord cu vanzarea acestuia. A fost contactata o agentie imobiliara din localitatea unde se afla apartamentul (acesta nu este in judetul in care locuiesc ambele parti) unde a aflat ca acesta este inchiriat si nu li s-a permis accesul pentru a vedea imobilul- atunci aflandu-se si despre inchirierea acestuia. S-au inceput procedurile pentru partajul in instanta, prima infatisare fiind pentru feb. 2009. Intrebarea mea este cat de legal este acest contract de inchiriere si daca in aceste conditii celuilalt proprietar i se poate interzice (de catre chiriasi si celalt proprietar) sa prezinte apartamentul unor potentiali clienti?
As dori sa stiu daca exista o cale rapida pentru a permite accesul in acest imobil celuilalt proprietar?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:19, 15 Ianuarie 2009
Un asemenea contract nu are nici o aparenta de legalitate cita vreme nu exista si acordul celuilalt coiindivizar, insa nu puteti cere rezilierea lui. Cea mai rapida cale ar fi o rodonanta presedentiala care sa dispuna obligarea chiriasului la accesul in imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor inchiriere cota parte majoritara din apartament mevyo10 mevyo10 Referitor Inchiriere cota parte majoritara din apartament. Buna ziua pot inchiria apartamentul cu cota parte majoritara din apartament fara acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Chiriasi in imobil aflat in partaj mady13 mady13 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum cativa ani am divortat. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament, acesta find pe numele ... (vezi toată discuția)
Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)