avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... chiriasi in imobil aflat in partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

chiriasi in imobil aflat in partaj

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum cativa ani am divortat. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament, acesta find pe numele amandurora. Dupa pronuntarea sentintei de divort am plecat din acel apartament si m-am mutat in alta parte. "Fostul" a schimbat yala ca sa nu mai pot avea acces, el si-a cumparat alt apartament, si pe cel "comun" l-a inchiriat ( nu stiu daca prin contract, desi nu cred), si bineanteles incaseaza chirie.
Intrebarea mea este :ce pot sa fac pt. ca va dati seama situatia nu imi convine. Nu avea nici un drept sa-l inchirieze o data ce sunt si eu proprietar. Vreau sa scot chiriasii afara din casa mea! Sa fac plangere la politie, sau unde?
Mentionez ca partajul inca nu s-a facut.
Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 16:57, 12 Martie 2010
Daca apreciati ca solutionarea nu se poate realiza amiabil,in baza documentelor doveditoare contactati avocat
Sustinerea cu scosul afara din casa mea ,este partial reala si in caz de tentativa de masuri din partea dvs ,va veti confrunta cu reticenta ex-ului
Apatramentul fiind pe numele amandurora, aveti calitatea de coproprietar. Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa solicitati partajarea apartementului si a contravalorii chiriei incasate de la chiriasi.Apoi puteti vorbi de evacuarea chiriasilor daca acestia ocupa si cota parte ce va revine in urma partajului.
avand in vedere ca divortul s-a produs indicat ar fi sa faceti si partajul .
in primul rand fostul sot nu avea dreptul sa schimbe yala la imobil, acesta fiind bun comun .
dvs. aveti urmatoarele posibilitati :
1. solicitati partajarea imobilului . puteti cere atribuirea acestuia in natura, cu obligatia de a plati sulta aferenta fostului sot .
2. daca nu doriti sa faceti partaj, puteti investi instanta cu o actiune in pretentii , solicitand obligarea fostului sot de a va palti jumatatea din contravaloarea chiriei incasate de la chiriasi /
dar exista posibilitatea sa nu existe un contract de inchiriere incheiat, astfel incat fostul sot poate mentiona ca incaseaza o suma fictiva , foarte mica , si nu veti obtine mare lucru .

parerea mea este ca ar trebui sa incheiati socotelile cu fostul , si sa rezolvati si situatia partajului .
Multumesc pt.raspuns. Partajul a inceput, dar nu stiu cand se va incheia, avand in vedere ca sunt in procese cu el de atatia ani. Amiabilul iese din discutie - nu mi-a platit nici acum cheltuielile de judecata. Nu stiu cum sa mai actionez ca sa nu mai ajung in instanta. M-am saturat deja de 5 ani prin tribunale.
Concluzia este ca el poate face absolut orice ( sa nu-mi plateasca banii, sa incaseze singur chiria de la apartamentul comun, etc.) si eu nu pot face nimic, nu?!!
Se pare ca nu aveti suficiente resurse (timp, pregatire, etc) pentru a va lupta singura cu nedreptatile savarsite de fostul dvs sot.
Angajati-va un aparator (poate un avocat mai tanar care nu are onorarii foarte mari) si veti fi scutita de neplaceri.
In orice caz onorariul avocatului va fi mai mic decat eventualele pierderi suferite prin neincasarea cheltuielilor de judecata sau plata unei parti din chiria incasata.
In plus si situatia dvs psihica se poate schimba daca veti repurta una sau mai multe victorii in procesele in care sunteti parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate Liana_L Liana_L Buna ziua, Am divortat anul trecut, fara a initia actiunea de partaj. In prezent doresc sa initiez aceasta actiune, dar va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna aschiutza aschiutza Buna ziua, Inainte de toate, rog sa-mi fie iertata stangacia in formularea subiectului... Divortul meu s-a pronuntat pe data de 20 aprilie 2010, inca nu am ... (vezi toată discuția)