Stoica Ioana a scris:
Intrucat nimeni nu e tinut a ramane in indiviziune , oricand , dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii privind desfacerea casatoriei prin divort, fostii soti pot sista proprietatea.
Prin buna invoiala, incheind un act de partaj notarial, sau, in caz de neintelegeri , sesizand judecatoria in a carei raza teritoriala este situat imobilul.
Cu privire la contractul de inchiriere, acesta poate incetata, in cazul impartelii, insa trebuie sa existe o clauza in acest sens.
( altminteri acesta va fi mentinut , in pofida atribuirii bunului imobil catre dumneavoastra ).
Rog sa-mi fie iertat ignoranta, domeniul juridic a fost pentru mine intotdeauna o fantoma...
fostul meu sot doreste sa vanda spatiu comercial care se afla in chirie...eu nu doresc acest lucru inca...pentru ca in timpul divortului am suferit o operatie pe coloana vertebrala care m-a adus in incapacitate temporara de munca; momentan sunt pensionata, insa pensia de 5 mil pe care o am nu-mi permite sa ma intretin. si doream ca macar pana pot sa muncesc din nou, sa pastram acest spatiu in chirie; nu pot vinde pe degeaba, in bataie de joc, avand in vedere problemele de pe piata imobiliara, cand ceea ce se cumpara e la pret de nimic...dar ma rog acestea sunt probleme personale care nu fac obiectul discutiei , si nu vreau sa va rapesc timpul cu asta.
inteleg deci ca poate face ce vrea cu acel spatiu, adica el are dreptul de a da afara chiriasul , eu nu am dreptul sa pastrez chiriasul...ciudata lege...sau poate ca nu am inteles eu bine...:sorry: