avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj locuinta de serviciu cumparata in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj locuinta de serviciu cumparata in timpul casatorie

In cazul dobindirii in timpul casatoriei in anul 1999 a unui apartament locuinta de serviciu in chirie (mentionez ca sunt titularul contractului de inchiriere)locuinta este necesara cazarii pers cfr care indeplineste activitati sau functii ce necesita prezenta permanenta sau de urgenta in cadrul unitatilor feroviare (Art 17 lit b contract de inchiriere). In anul 2004 am cumparat acest apartament cu contract de vinzare cumparare (sunt titularul cont de cumparare) la data cumpararii fosta sotie nu realiza nici un venit. In 2009 fosta sotie paraseste apartamentul intr-o relatie extraconjugala si intervine divortul. Intrebarea mea este urmatoarea : Acest apartament poate fi considerat BUNURI DESTINATE EXERCITARII PROFESIEI bunuri care conf legii sunt scutite de partaj si pot fi vindute de titularul de contract.Va multumesc.
Cititi contractul de vanzare-cumparare al imobilului.
Sunteti persoana juridica sau profesie liberala?
Daca da si ati cumparat imobilul, cumparator fiind forma de exercitare a profesiei, atunci da este bun destinat exercitarii profesiei.
Daca nu, iar eu cred ca sunteti personal contractual, atunci chiar daca doar dvoastra figurati ca unic cumparator, atata timp cat imobilul a fost achizitionat in timpul casatoriei, atunci este bun comun si va trebui partajat.
Cu toate acestea cota dvoastra poate fi considerata mai mare, proportinal cu veniturile si contributia dvoastra.
Nu, e bun comun supus partajului.
Bunul este proprietate comuna devalmasa, va fi cuprins in masa partajabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse sunt de evacuare? ContSters159442 ContSters159442 poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular ... (vezi toată discuția)
Persoana fizică autorizată Swimvells Swimvells In cazul unui divorț,imobilul cumpărat pe PFA trebuie sa l împart cu soția? Sau se consideră a fi o firma și nu este la comun cu bunuri? (vezi toată discuția)
Mostenitor sau nu???? PAS22 PAS22 Va propun spre analiza urmatoarea speta: A si B casatoriti. In anul [b]1991[/b] cumpara impreuna un imobil, pe care urma a-l achita in rate, deci, bun ... (vezi toată discuția)