poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular de contract pe fostul sot , iar eu si fiul nostru suntem trecuti in contractul de inchiriere ca colocatari.In sentinta de divort nu am cerut evacuarea lui ( avea o relatie de concubinaj atunci )In aprilie 2011 mama mea s-a imbolnavit si am plecat la garsoniera ei impreuna cu fiul pt a avea grija de ea pana cand se punea pe picioare. In timpul acesta fostul sot a schimbat usa apartamentului nostru si nu ne-a mai dat voie sa venim acasa , mai mult a deschis proces de constatare impotriva mea ca mi-am pierdut dreptul la locuinta .2682/211/2012 la jud.cluj .Acest proces i s-a respins . eu am deschis ord. presed. pt a putea intra inapoi in imobil impreuna cu fiul meu ( acum are 21 de ani si este student in I an ) 3340/211/2013 . Cu data de 1 mai am reusit sa intram in locuinta. El s-a recasatorit si si-a adus actuala nevasta peste noi . Ei au inchis usa camerei si eu si copilul dormim in bucatarie de 7 mp. Baiatul are si astm . ei au acces in camera buc, hol si baie ., iar eu si baiatul in bucatarie si baie si hol. Ei nu prea stau pe acasa , actuala lui sotie are apartament dar nu este trecut pe numele ei .Ea a mai fost casatorita cu un grec si are un copil de 14 ani , iar in sentinta ei de divort scrie ca copilul este in grija ei deoarece ea ii ofera copilului ei mijloace bune de locuit.ei cand vin acasa imi insceneaza tot felul de chestii si cheama politia , ba imi infunda toaleta , ba ei isi blocheaza usa de la camera si zic ca eu am facut-o , ba mi-au umblat la firele de la masina de spalat sa nu o mai pot folosi .Ei nu stau aici dar cand vin ne este frica mie si copilului de ei. Vreau sa stiu ce sanse am sa cer evacuarea in instanta ?
Nu vad sanse pe o actiune in evacuare in conditiile in care titularul contractului de inchiriere este fostul dvs. sot.
Actiunea care se impune a fi promovata este atribuirea beneficiului folosintei contractului de inchiriere ( cerere pe care o puteati promova de altfel inca de la divort) si obtinerea unei hotarari in acest sens.
Abia ulterior daca refuza sa paraseasca imobilul, aveti deschisa posibilitatea actiunii in evacuare si apoi punerea in executare a hotararii in evacuare, daca nici atunci nu paraseste imobilul.
Art. 324 c.civ.
Atribuirea beneficiului contractului de închiriere
(1) La desfacerea căsătoriei, dacă nu este posibilă folosirea locuinţei de către ambii soţi şi aceştia nu se înţeleg, beneficiul contractului de închiriere poate fi atribuit unuia dintre soţi, ţinând seama, în ordine, de interesul superior al copiilor minori, de culpa în desfacerea căsătoriei şi de posibilităţile locative proprii ale foştilor soţi.
(2) Soţul căruia i s-a atribuit beneficiul contractului de închiriere este dator să plătească celuilalt soţ o indemnizaţie pentru acoperirea cheltuielilor de instalare într-o altă locuinţă, cu excepţia cazului în care divorţul a fost pronunţat din culpa exclusivă a acestuia din urmă. Dacă există bunuri comune, indemnizaţia se poate imputa, la partaj, asupra cotei cuvenite soţului căruia i s-a atribuit beneficiul contractului de închiriere.
(3) Atribuirea beneficiului contractului de închiriere se face cu citarea locatorului şi produce efecte faţă de acesta de la data când hotărârea judecătorească a rămas definitivă.
(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică în mod similar şi în cazul în care bunul este proprietatea comună a celor 2 soţi, atribuirea beneficiului locuinţei conjugale producând efecte până la data rămânerii definitive a hotărârii de partaj.
Locuinta sociala
gabyela
Buna ziua.
locuiesc intr-o locuinta sociala data de primarie in 2008. locuinta am primit-o pe punctaj familiar dar l-am trecut pe fostul sot ca titular de ... (vezi toată discuția)