avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuinta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuinta sociala

Buna ziua.
locuiesc intr-o locuinta sociala data de primarie in 2008. locuinta am primit-o pe punctaj familiar dar l-am trecut pe fostul sot ca titular de contract, iar eu si fiul nostru acum in varstra de 21 de ani ( student) inscrisi in contractul de inchiriere.locuinta are o camera de 18 mp , un hol , o bucatarie de 5mp si o baie.In anul 2011 am divortat de fostul sot el avand o relatie de concubinaj , dar nu am cerut niciunul evacuarea.
anul acesta el s-a recasatorit legal si si-a adus nevasta peste mine si pe ste fiul nostru. au inchis usa la camera si eu si baiatul dormim in bucatarie in 5 mp.el a cerut acum in instanta ca eu si copilul nostru sa fim scosi de pe contract si evacuati , iar actuala lui sotie si cu fiul acesteia sa fie bagati in contract. Se poate ca instanta sa ii dea dreptul acesta ?#-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:21, 1 Noiembrie 2013
Trebuia sa fi cerut atribuirea beneficiului locuintei la desfacerea casatoriei.
Nici acum nu cred ca e tarziu sa cereti asta prin cerere reconventionala.
A inceput procesul sau ati primit citatie pt primul termen ?
Buna ziua. Situatia mea e cam asa :in anul 2008 am primit locuinta sociala de la primarie , ca titular de contract l-am trecut pe fostul sot.Dupa un an de cand ne-am mutat el a avut o relatie extraconjugala care acum s-a si recasatorit legal. Am bagat divortul in 2010 , pe atunci fiul nostru avea 17 ani ( dosar 23236/211/2010 la jud. cluj) , am cerut atunci beneficiul contractului de inchiriere dar nu si evacuarea lui . Mi s-a respins cererea , mai ales ca pe cand am terminat divortul fiul nostru era major, asa ca locatiunea a ramas neschimbata adica conform cea din contractul de inchiriere el , eu si fiul nostru.Dupa 2 luni de la divort tatal meu vitreg a decedat , asa ca eu si fiumio am fost la mama care se afla intr-o comuna de langa cluj pt. a face inmormantarea tatalui. in timpul acesta in decurs de 3 zile fostul sot a schimbat usa de la garsoniera si mie si baiatului nu ne-a dat cheie de la intrare , asa ca nu am mai avut acces in locuinta. Am depus plangere la politie dar nu l-au putut obliga sa ne lase in locuinta deoarece ziceau ca el e titularul contractului si are acest drept.in timpul acesta el a deschis proces impotriva mea ca mi-am pierdut dreptul locativ dosarul 2682/211/2012 , a pierdut si acest proces , eu a introdus ord presiden. pt a putea obtine cheile de la locuinta 3340/211/2013 proces pe care l-am castigat cu tot cu recursul facut de el , si asa a reusit sa intram inapoi in locuinta eu si fiul nostru ( in acest timp am locuit la mama intr-o comuna de langa cluj intr-o garsoniera care este pe numele tatalui meu vitreg), baiatul mi s-a imbolnavit facea atacuri de panica , brandicardie sinusala plus ca mai este asmatic.Trebuia sa se prezinte la examenul de bac dar nu a putut , fiind mai mult in spital a cam ramas in urma cu orele.dupa ce a reusit sa intra inapoi in imobil fostul sot si-a adus acutala lui sotie peste noi , pe noi ne-a pus sa locui in bucatarie si ei au ichis usa camerei. Pe langa procesul de ord.presed., trebuia sa deschid un proces de fond 3338/211/2013 care acu se afla pe rol , fostul sot a venit la infatisarea deluna trecuta si a introdus cerere reconventionala si acum cere sa i se opreasca fiului pensia de la intretinere de la el , sa fim scosi de pe contractul de inchiriere , si sa fim evacuati , si a mai cerut sa fie bagata in contract actuala lui sotie impreunacu fiul ei .Vreau sa stiu ce se poate intampla cu mine si fiul nostru.
nu stiu ce se va intampa pt ca instanta va decide, insa nu cred ca va evacua pe cineva fara de care fostul nu ar fi obtinut contractul de inchiriere pt ca acum sa va evacueze pe dvs si sa i se dea drept de locuit nevestei care are locuinta proprie ( asta ati uitat sa ziceti, de aia e bine sa continuati discutiile incepute pe tema, sa nu deschideti subiecte noi de pe alte conturi ).
sub ce motiv vi s-a respins cererea de atribuire la vremea aia ?
actuala lui sotie nu figureaza la finante cu ceva , ce am este sentinta ei de la divort unde autoritatea tutelara ii da ei copilul pt ca ii ofera conditii bune de locuit.
nici fostul sot nu are in alta parte unde merge , provine de la orfelinat , si nici eu cu fiu nostru .mama locuieste in garsoniera tatalui meu vitreg care acum e decedat
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Ati incercat sa depuneti o cerere la primarie pt alta locuinta sociala ?

Alte discuții în legătură

Ce sanse sunt de evacuare? ContSters159442 ContSters159442 poate ma puteti ajuta cu un sfat.In 2011 februarie am divortat de fostul sot .In 2010 am obtinut o locuinta sociala de la primarie care l-am trecut ca titular ... (vezi toată discuția)
Situatie penibila ContSters159442 ContSters159442 Ma adresez Domniei Voastre cu o nelamurire in speranta ca ma ve-ti putea lamuri si rezolva problema. Locuiesc intr-o garsoniera primita de la primarie in ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala ContSters159442 ContSters159442 Buna ziua. Va rog sa ma ajute cineva cu un sfat. Anul trecut mi s-a pronuntat divortul. Am un baiat are 20 de ani, este elev la zi in clasa a XIII a. Avem o ... (vezi toată discuția)