avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta presedintiala

Buna ziua.
Va rog sa ma ajute cineva cu un sfat.
Anul trecut mi s-a pronuntat divortul. Am un baiat are 20 de ani, este elev la zi in clasa a XIII a. Avem o locuinta sociala data de la primarie acum 3 ani (garsoniera). In contractul de inchiriere l-am trecut pe fostul sot ca titular de contract, iar eu si fiul nostru ca colocatari. Anul trecut tatal meu vitreg a decedat. In urma decesului sau mama s-a imbolnavit. Am plecat la garsoniera ei pt a avea grija de ea, impreuna cu fiumio. In acest timp fostul sot a schimbat usa de la locuinta noastra si nu ne-a dat cheie sa putem locui acolo. Am sesizat organele de politie dar nu l-au putut obliga sa ne dee cheie. Fostul sot traieste intr-o relatie de concubinaj si locuieste la concubina. Fostul sot a deschis proces de evacuare pt mine. In data de 2 noiembrie s-a pronuntat rezolutia. I s-a respins cererea lui de evacuare. Acum are termen de recurs. Acum mama se simte bine, fratele meu vrea sa o ieie la el si sa ii puna garsoniera in vanzare. Pur si simplu sunt pe drumuri cu fiul meu. Cum sa procedez sa fac o ordonanta presedentiala la judecatorie? Si cat timp dureaza pana putem intra in casa?



[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Puteti introduce ordonanta presedintiala pentru reintegrarea in locuinta daca contractul mai este valabil. Dar va trebui sa aveti dosar si pe fondul problemei dvs.
contractul este valabil , am si dosarul , fostu sot ne-a dat pt evacuare dar sapt trecuta a iesit procesul in fav noastr
numai ca dureaza cu recursul de aceea am nevoie urgenta sa am unde locui cu baiatul
multumesc pt raspuns
acuma a depus fostu lsot la dosar certificatul de casatorie cum s-a recasatorit acuma,chiar daca ei au unde locui si elnu mai locuieste la locuinta noastra tot insista sa ne evacueze din casa ( ea detine proprietate personala dar e trecuta pe numele lui taicaso)
am fost audiati eu , baiatul si fostul sot mai trebuie dusi martorii ca , chiar daca e ordonanta presedentiala dureaza

deci ce sanse avem eu si baiatul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta sociala gabyela gabyela Buna ziua. locuiesc intr-o locuinta sociala data de primarie in 2008. locuinta am primit-o pe punctaj familiar dar l-am trecut pe fostul sot ca titular de ... (vezi toată discuția)
Situatie penibila ContSters159442 ContSters159442 Ma adresez Domniei Voastre cu o nelamurire in speranta ca ma ve-ti putea lamuri si rezolva problema. Locuiesc intr-o garsoniera primita de la primarie in ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pentru evacuarea concubinei decedatului si apararea bunurilor succesorale a minorului Vilb Vilb Fostul meu sot a murit, am trei copii cu el,unul minor si el mai are un fiu major din prima casatorie el locuia in concubinaj de cativa ani dar concubina ... (vezi toată discuția)