Buna ziua,
Am divortat anul trecut, fara a initia actiunea de partaj. In prezent doresc sa initiez aceasta actiune, dar va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: detin in comun cu fostul sot 2 apartamente. In unul din ele, care a fost domiciliu comun stau in continuare eu. Fostul sot locuieste la concubina sa, iar al doilea apartament a fost inchiriat de el fara stirea sau acordul meu. Am o copie a acelui contract de inchiriere, din care rezulta clar cuantumul chiriei incasate. Cum ma pot indrepta impotriva fostului sot pentru a obtine partea care mi se cuvine din chiria incasata pana acum si cum sa procedez pentru evacuarea chiriasilor? Mi-ar fi utila indicarea surselor legale care trebuie sa stea la baza actiunii mele.
Multumesc.
buna ziua,
ar trebuie sa faceti un act de partaj cu fostul sot.
cu privire la chiria pe care doar ex-ul a incasat-o trebuie sa il notificati pe fostul dvs sot sa va dea partea de chirie ce vi se cuvine.
daca nu se conformeaza singura cale este cea de la instanta.
Eu nu cred ca exista temei juridic pentru care ati putea sa ii solicitati chiria sau parte din ea. Exista 2 imobile, unul il folositi dvs., unul il foloseste el. Nu vi se cuvine nimic.
Partaj
mini_cinie
Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)