avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnchiriere apartament bun comun dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnchiriere apartament bun comun dupa divort

Am divorţat de 8 ani ,iar după divorţ am plecat să locuiesc în chirie, lăsând-o pe fosta soţie cu cei doi copii minori să locuiască în continuare în apartament, unde apoi s-a mutat şi noul ei soţ. Am fost de acord, cu condiţia ca în acest timp să plătească ei ratele creditului ipotecar contractat de mine.Totul a fost O.K., eu plăteam chirie, ei rata.Apoi s-au mutat la ţară, a dat apartamentul în chirie fără ştirea mea,dar eu când am aflat, i-am contactat pe chiriaşi şi explicându-le situaţia,am convenit ca în fiecare a doua lună să-mi dea mie chiria.Din bani am achitat ratele, fosta soţie la fel.În august am fost în concediu, ea a schimbat chiriaşii,şi a incasat chiria pe 2 luni. Nu a mai plătit ratele, banca mă tot contactează.Aseară am fost la chiriaşi, care m-au jignit de mai multe ori şi mi-au zis să dispar de la uşa LOR. Ce pot face să-i evacuez?bani de partaj nu am, la poliţie aş evita să apelez, cred că chiriaşul e poliţist.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2015
andikiss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:40, 1 Octombrie 2015
apartamentul fiind bun comun fosta sotie avea nevoie de acordul dvs pt a inchiria imobilul respectiv.
nu cred ca s-a incheiat un act valabil de inchiriere.
ce relevanta are functia chiriasului ?
Nu are relevanţă, doar că aş evita întîlniri cu colegii lui de servici, cred că ar fi părtinitori. Cum să recurg la evacuarea lor?
Nici nu aveti motiv sa apelati la politie. Sau nu le vad eu...
Contactati coproprietarul, revedeti creditul, faceti cerere de evacuare cu reintegrarea in imobil, platiti ratele restante... incercati sa-i notificati inainte de asta si sa negociati cu ei. Sanse mici sa-i mai evacuati inainte de martie, insa depinde doar de incarcatura instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi in imobil aflat in partaj mady13 mady13 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum cativa ani am divortat. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament, acesta find pe numele ... (vezi toată discuția)
Problema folosinta apartament credit ipotecat dupa divort john32 john32 Buna ziua, In urma divortului, unul din fostii soti a ramas sa locuiasca in apartamentul comun care a fost achizitionat in timpul casatoriei cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe scurt, dupa divort, sotul pleaca din apartamentul ... smarochin smarochin Buna ziua, Pe scurt, dupa divort, sotul pleaca din apartamentul cumparat prin credit impreuna cu fosta sotie, sotia spunand la acel moment ca doreste ... (vezi toată discuția)