Am divorţat de 8 ani ,iar după divorţ am plecat să locuiesc în chirie, lăsând-o pe fosta soţie cu cei doi copii minori să locuiască în continuare în apartament, unde apoi s-a mutat şi noul ei soţ. Am fost de acord, cu condiţia ca în acest timp să plătească ei ratele creditului ipotecar contractat de mine.Totul a fost O.K., eu plăteam chirie, ei rata.Apoi s-au mutat la ţară, a dat apartamentul în chirie fără ştirea mea,dar eu când am aflat, i-am contactat pe chiriaşi şi explicându-le situaţia,am convenit ca în fiecare a doua lună să-mi dea mie chiria.Din bani am achitat ratele, fosta soţie la fel.În august am fost în concediu, ea a schimbat chiriaşii,şi a incasat chiria pe 2 luni. Nu a mai plătit ratele, banca mă tot contactează.Aseară am fost la chiriaşi, care m-au jignit de mai multe ori şi mi-au zis să dispar de la uşa LOR. Ce pot face să-i evacuez?bani de partaj nu am, la poliţie aş evita să apelez, cred că chiriaşul e poliţist.
apartamentul fiind bun comun fosta sotie avea nevoie de acordul dvs pt a inchiria imobilul respectiv.
nu cred ca s-a incheiat un act valabil de inchiriere.
ce relevanta are functia chiriasului ?
Nici nu aveti motiv sa apelati la politie. Sau nu le vad eu...
Contactati coproprietarul, revedeti creditul, faceti cerere de evacuare cu reintegrarea in imobil, platiti ratele restante... incercati sa-i notificati inainte de asta si sa negociati cu ei. Sanse mici sa-i mai evacuati inainte de martie, insa depinde doar de incarcatura instantei.