avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate

Buna ziua,

Am urmatoarea speta.
Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat.
Suma aferenta inchirierii este virata intr-un cont bancar al sotului, la care sotia nu are acces.
In prezent cei 2 soti se afla in procedura partajului.
Intrebarea mea este: ce tip de actiune poate formula sotia impotriva sotului prin care sa solicite instantei sa il oblige pe sot sa ii dea sotiei jumatate din suma obtinuta cu titlu de chirie, pana la finalizarea actiunii de partaj?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 10:46, 7 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Pot solicita, pe calea ordonantei presedintiale, sa il oblige la plata a jumatate din chirie catre sotie pana la finalizarea dosarului de partaj?
Nu, se atinge fondul. Dar depinde ce tip de partaj e, daca sunt inca soti se poate cere intretinere.
In cererea de partaj veti introduce si aceasta suma de bani.
Adu la cunostiinta instantei acest aspect prin declaratie si depunere unei copii din contract,de asemeni are dreptul la ceea ce s-a perceput anterior, si la dobanzi la suma pana la plata efectiva de la data punerii in intarziere.

Alte discuții în legătură

Impozitare Stefan Ioana Stefan Ioana Buna ziua Am o intrebare punctuala asupre impozitarii: Sotul meu ,pensionar detine impreuna cu mine un apartament pe care vrem sa il inchiriem! Contractul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil bun comun dupa pronuntarea divortului de catre unul din proprietari maryan_eu maryan_eu Buna ziua As dori o lamurire a situatiei urmatoare: In urma divortului ,fara efectuarea partajului ..proces pe rol, fostul sot doreste sa de-a in chirie o ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru directionarea veniturilor din chirii catre un singur coproprietar ioanamadalinasandu ioanamadalinasandu Buna ziua, Suntem 2 coproprietari si inchiriem un apartament. Am mentionat in contractul de inchiriere ca veniturile din chirii sunt incasate doar de unul ... (vezi toată discuția)