avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare

Buna ziua
Am o intrebare punctuala asupre impozitarii: Sotul meu ,pensionar detine impreuna cu mine un apartament pe care vrem sa il inchiriem! Contractul urmeaza sa se faca pe numele sau.Pensia sa este de 1050 lei. Doreste sa inchiriem cu 200 lei?luna apartamentul! Cum si cat ar trebui sa plateasca impozit. Trebuie sa depuna declaratie fiscala la sfarsit de an? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: magda2009 , utilizator 09:58, 3 Septembrie 2010
Contractul de inchiriere trebuie inregistrat la Administratia Finantelor de care apartineti in vederea luarii in evidenta in termen de 15 zile de la semnare.
Veniturile din chirii se impoziteaza cu 16% dupa aplicarea cotei de 25% din venitul brut astfel:
200- 200*25%= 150*16%=24 ron impozit pe chirii lunar
Plata se face trimestrial.
La inceputul anului viitor se depune o declaratie de venit global in vederea eventualelor diferente de calcul al impozitului.
Va recomand inregistrarea contractului de inchiriere la valoare reala pentru a fi protejati de eventualele neintelegeri cu chiriasul, inregistrarea contractului la Administratia de Bloc si la Sectia de Politie de care aparine imobilul.
Multumesc pentru lamurire,dar va mai rog ceva. Declaratia de venit global se refra numai la sotul meu sau si la mine fiind coproprietari? Multumesc
Declaratia pe numele celui care a incheiat Contractul de Inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate diminua cuantumul pensiei in cazul unui pensionar cu grad de invaliditate i in cazul inchirierii unei parti din locuinta proprietate personala? elena_1895 elena_1895 In cazul in care proprietarul unui imobil, pensionat pe caz de boala, cu grad de invaliditate I, inchiriaza o camera din locuinta proprietate personala i se ... (vezi toată discuția)
Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit luci6775 luci6775 am inchiriat un apartament si cei de la finante mia trimis ca trebuie sa platesc impozit pe venit si mie si sotiei deci pe un venit platim de doua ori (vezi toată discuția)