avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Se poate diminua cuantumul pensiei in cazul unui ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Se poate diminua cuantumul pensiei in cazul unui pensionar cu grad de invaliditate I in cazul inchirierii unei parti din locuinta proprietate personala?

In cazul in care proprietarul unui imobil, pensionat pe caz de boala, cu grad de invaliditate I, inchiriaza o camera din locuinta proprietate personala i se diminueaza cuantumul pensiei?
Stiu ca se considera venit suplimentar si se impoziteaza cu 16% .

Ma intereseaza daca ii este afectata si cuantumul pensiei.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:47, 6 Iulie 2012
Pensia nu este diminuata de acest lucru. Trebuie sa declare la Administratia financiara, contractul de inchiriere, unde v-a plati impozit din chirii, la valoarea chiriei cuprinsa in contractul de inchiriere. De asemenea, pana la data de 25 mai a anului urmator celui de realizare a venitului, persoana fizica are obligatia depunerii Declaratiei privind veniturile realizate (200). Declaratia se completeaza pentru fiecare sursa de venit( pensie, chirie). Fiind cu grad de invaliditate I, beneficiaza de scutire impozit locuinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din chirii misife misife O persoana pensionata de boala gradul 3 cu drept de munca, poate obtine venituri din inchirierea propriei locuinte, fara a-i fi afectata pensia? Daca da, este ... (vezi toată discuția)
Închiriere apartament noriszah noriszah Vreau sa inchiriez un apartament intre luna decembrie 2017 si iunie 2018 . Este necesar completare declaratie anaf pentru inchiriere apartament daca am sub un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea gradului de invalitate afecteaza pensia ? elena-alina elena-alina Buna seara Ma numesc Alina Marin si am si eu o intrebare : tatal meu este pensionat pe caz de boala cu gradul de invaliditate 2. Acum dupa 5 ani la comisie i ... (vezi toată discuția)