avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... schimbarea gradului de invalitate afecteaza pensia ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

schimbarea gradului de invalitate afecteaza pensia ?

Buna seara
Ma numesc Alina Marin si am si eu o intrebare : tatal meu este pensionat pe caz de boala cu gradul de invaliditate 2. Acum dupa 5 ani la comisie i s-a schimbat gradul de invaliditate de la 2 la 3. Pensia pe care a luat-o in acesti 5 ani ii va fi afectata sau va ramane aceeasi. I s-a dat drept de a lucra 4 ore.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:25, 18 Septembrie 2010
dreptul la pensie va fi calculat in baza prevederilor legale care guverneaza gradul de invaliditate acordat. e normal ca acesta sa fie diminuat deoarece titularul poate presta o munca timp de 4 ore zilnic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
ContSters71920, utilizator
De regula, atunci cand se trece de la gradul de invaliditate 2 la gradul de invaliditate 3, cuantumul pensiei nu se diminueaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tip pensie pe caz de boala ceapaev ceapaev Intre pensia pe caz de boala fara posibilitatea de a munci si pensia pe caz de boala cu drept de munca de 4 ore este vreo diferenta valorica?(pt.acelasi ... (vezi toată discuția)
Se poate diminua cuantumul pensiei in cazul unui pensionar cu grad de invaliditate i in cazul inchirierii unei parti din locuinta proprietate personala? elena_1895 elena_1895 In cazul in care proprietarul unui imobil, pensionat pe caz de boala, cu grad de invaliditate I, inchiriaza o camera din locuinta proprietate personala i se ... (vezi toată discuția)
Administrator de firma vreau sa ma pensionez valy_xenon valy_xenon Buna ziua, Ma numesc Vlad Ditu si sunt administratorul unei firme de consultanta cu doi angajati: eu si contabilul. Am 53 de ani si peste 30 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)