avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Tip pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Tip pensie pe caz de boala

Intre pensia pe caz de boala fara posibilitatea de a munci si pensia pe caz de boala cu drept de munca de 4 ore este vreo diferenta valorica?(pt.acelasi diagnostic).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 10:12, 14 Septembrie 2009
Da, am remarcat ca intotdeauna sunt diferente desi, teoretic, stagiul potential este acelasi. Poate intervine si colegul Bruta si ne explica de ce.

In alta ordine de idei, un beneficiar de pensie de invaliditate gradul III poate sa cumuleze veniturile din pensie cu cele rezultate din prestarea unei activitati profesionale.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Este firesc sa fie diferente intre gradele de invaliditate reglementate prin norme de aplicare a legii pensiilor! Ma gandesc la cuantumul sumelor incasate de persoanele incadrate in gradul I, II sau III de invaliditate!
Exemplu:
la pensionarea de invaliditate se acorda celui in cauza un STAGIU POTENTIAL
Adica: daca trebuia sa aiba o vechime in munca de 30 ani si la data expertizarii are decat 25 ani, i se acorda un stagiu potential de 5 ani
pentru acesti 5 ani:
punctajul anual al asiguratului este de:
a) 0,75 puncte pentru gradul I de invaliditate
b) 0,60 puncte pentru gradul II de invaliditate
c) 0,40 puncte pentru gradul III de invaliditate
In situatia in care asiguratul nu ar fi avut nevoie de acordarea stagiului potential intrucat avea vecimea ceruta de lege.... cuantumul pensiei de invaliditate ar fi fost egal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate lujminitar lujminitar Am iesit la pensie, pensie de invaliditate, gr. III, pe 23 decembrie 2011 si nu am primit nici pana in momentul de fata decizia de pensionare. Mi s-au ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate este stagiu pentru pensia pentru limita de varsta? zama cristian zama cristian Perioada in care am fost pensionat pe caz de boala gr.II se ia in considerare la calculul vechimii pentru pensionare de drept? Multumesc. (vezi toată discuția)