avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Determinarea punctajului mediu anual in cazul pensiei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Determinarea punctajului mediu anual in cazul pensiei de invaliditate gradul III

calcul pensie boala gradul 3
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:55, 26 Octombrie 2010
Teoretic si pensia de invaliditate se calculeaza conform art. 76 si urm. din Legea nr. 19/2000. La stabilirea pensiei de invaliditate asiguratilor li se acorda un stagiu potential, determinat ca diferenta intre stagiul complet de cotizare si stagiul de cotizare realizat efectiv pana la data incadrarii intr-un grad de invaliditate (asta este regula, dar exista si alte situatii reglementate la art. 59 si art. 60 din Legea nr. 19/2000). Pentru stagiul potential acordat asiguratilor in drept sa obtina o pensie de invaliditate, punctajul anual al asiguratului este de:
a) 0,75 puncte pentru gradul I de invaliditate;
b) 0,60 puncte pentru gradul II de invaliditate;
c) 0,40 puncte pentru gradul III de invaliditate.

Practic, punctajul mediu anual se determina cu ajutorul unui program care este proprietatea Casei Nationale de Pensii. Daca doriti, va postez articolele din Legea nr. 19/2000, insa va va fi extrem de dificil sa incercati sa calculati punctajul mediu anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Punk_Kitty Punk_Kitty Bună ziua, Cât la % reprezintă pensia de invaliditate gradul II din pensia pentru limită de vârstă? Având în vedere că am o vechime de 41 ani şi 7 ... (vezi toată discuția)
Perioada in care am beneficiat de pensie de invaliditate este stagiu pentru pensia pentru limita de varsta? zama cristian zama cristian Perioada in care am fost pensionat pe caz de boala gr.II se ia in considerare la calculul vechimii pentru pensionare de drept? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate lujminitar lujminitar Am iesit la pensie, pensie de invaliditate, gr. III, pe 23 decembrie 2011 si nu am primit nici pana in momentul de fata decizia de pensionare. Mi s-au ... (vezi toată discuția)