Buna ziua,
Potrivit dispozitiilor art. 76, din Legea nr. 19/2000, privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cuantumul pensiei se determina prin inmultirea punctajului mediu anual realizat de asigurat in perioada de cotizare cu valoarea unui punct de pensie.
Potrivit art. 77, din legea mai sus enuntata, punctajul mediu anual realizat in perioada de cotizare se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale realizate de asigurat in perioada de cotizare la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare.
In conformitate cu prevederile art. 59, din Legea19/2000, la stabilirea pensiei de invaliditate, asiguratilor li se acorda un stagiu potential, determinat ca diferenta intre stagiul complet de cotizare si stagiul de cotizare realizat efectiv pana la data incadrarii intr-un grad de invaliditate.
In speta dumneavoastra, desi nu ne-ati impartasit daca sunteti barbat sau femei si data nasterii, incerc sa ofer un raspuns pe inteles.
Deci, indiferent de faptul ca sunteti barbat sau femeie, din ceea ce ati postat rezulta ca ati realizat pana la data ivirii invaliditatii stagiul complet cerut de lege. Prin urmare la stabilirea drepturilor de pensie nu a fost sau nu va fi necesar acordarea stagiului potential in conformitate cu dispozitiile art. 59 si art. 78, alin.6, din lege.
Drepturile dumneavoastra de pensie au fost stabilite, astfel:
- s-a determinat punctajul mediu anual, prin insumarea punctajelor anuale rezultate pentru perioada de cotizare de 41 ani si 7 luni si impartirea la stagiul complet de cotizare prevazut de anexa 3 la Legea nr. 19/2000.
- punctajul mediu anual obtinut s-a inmultit cu valoarea punctului de pensie de la data acordarii drepturilor, obtinandu-se cuantumul pensiei de invaliditate.
Practic este acelasi procedeu ca la pensia pentru limita de varsta!
Singura diferenta era stagiul potential si punctajul acordat conform art. 78, alin.6, dar asa cum am aratat anterior, dumneavoastra nu ati avut nevoie.