avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Venituri din chirii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Venituri din chirii

O persoana pensionata de boala gradul 3 cu drept de munca, poate obtine venituri din inchirierea propriei locuinte, fara a-i fi afectata pensia? Daca da, este limitata suma pe care o obtine? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:04, 1 Noiembrie 2017
Contractul de inchiriere se inregistreaza la ANAF si se plateste impozit si asigurare de sanatate pentru venitul din chirii. Depuneti anual, la ANAF declaratie de venit din chirii.
Pensia de boala se impoziteaza doar pentru ceea ce depaseste 2.ooo lei/ luna (nu cred sa fie cazul pentru o pensie de boala) si nu se taxeaza pentru sanatate.
Daca lucrati, venitul din salariu se impoziteaza si taxeaza la firma unde lucrati. Nu depuneti declaratie de venit.
Codul fiscal nu mentioneaza impozitare si taxare diferentiata in functie de suma incasata din chirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate diminua cuantumul pensiei in cazul unui pensionar cu grad de invaliditate i in cazul inchirierii unei parti din locuinta proprietate personala? elena_1895 elena_1895 In cazul in care proprietarul unui imobil, pensionat pe caz de boala, cu grad de invaliditate I, inchiriaza o camera din locuinta proprietate personala i se ... (vezi toată discuția)
Limita pe ora la contracte de prestari servicii lauricafl lauricafl Buna ziua. Poate cineva sa imi spuna daca la contractele de prestari servicii este limita de 150 lei pe ora, sau nu? Se plateste si sanatate, sau doar ... (vezi toată discuția)
Impozitare activitate pfa EmanuelPop EmanuelPop Buna ziua, Vreau sa infiintez un PFA pentru a oferi servicii IT care vreau sa il incadrez ca platitor norma de venit insa tot anul acesta (2018) am incasat si ... (vezi toată discuția)