avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Procedura pentru directionarea veniturilor din chirii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Procedura pentru directionarea veniturilor din chirii catre un singur coproprietar

Buna ziua,

Suntem 2 coproprietari si inchiriem un apartament. Am mentionat in contractul de inchiriere ca veniturile din chirii sunt incasate doar de unul din noi, astfel ca declaratia 220 sa o faca numai unul. Intampinam dificultati in inregistrarea contractului la ANAF, care ne solicita depunerea a 2 declaratii 220, cate una de fiecare coproprietar. Care este de fapt procedura corecta?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:52, 9 Octombrie 2016
Au dreptate cei de la finante. Nu puteti sa nu depuneti fiecare d220.
Pe cale de consecinta, vom completa o d220 pentru toata suma obtinuta din chirii pentru unul dintre coproprietari, si una cu 0 pentru celalalt. Suntem ok dpdv fiscal/legal daca procedam astfel?
Nu, in parti egale valoarea venitului incasat din inchirierea imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere Florian59 Florian59 buna ziua , am o intrebare , locuiesc in Bucuresti(domiciliul stabil) si am o casa in Braila(casa parinteasca) pe care vreau s-o inchiriez ,...unde se face ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului în indiviziune de a alege chiriașul fără acordul celuilalt proprietar cristina202020 cristina202020 Poate un prorietar sa inchirieze un apartament ,daca ii apartine doar jumatate de apartament fara consintamantul celuilat proprietar ,care are cota egala din ... (vezi toată discuția)