Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a stabilit restituirea taxei auto cu dobanda fiscala conform art.124 c.p fiscala. Domnii de la ANAF au emis un grafic de rambursare pe 5 ani conform noi ordonante de urgenta,dar dobanda fiscala la o taxa de 7660 ron platita in 2010 si pana la data platii in oct 2014 dupa calculul lor este de 66 ron. Ca argument s-au legat de faptul ca art.124 prevede plata dobanzii din a 45 zi de la data cererii de restituire. Dar intrebarea mea este care cerere trebuie luata in calcul cea amiabila pe care au refuzat-o si pe baza careia s-a inaintat actiunea in judecata sau cererea de efectuare a platii dupa ce instanta a hotarat acest lucru.
Buna ziua!
In urma unei hotarari definitive care a stabilit restituirea taxei auto cu dobanda legala ,se mai poate face demersuri pentru obtinerea dobanzii fiscale, deoarece am vazut ca diferentele procentuale intre cele doua sunt semnificative. Mai cu seama ca taxa am platit-o acum 6 ani si statul a decis restituirea esalonat in termen de 5 ani. Mentionez ca procesul a vut loc luna aceasta. Multumesc!