Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a stabilit restituirea taxei auto cu dobanda fiscala conform art.124 c.p fiscala. Domnii de la ANAF au emis un grafic de rambursare pe 5 ani conform noi ordonante de urgenta,dar dobanda fiscala la o taxa de 7660 ron platita in 2010 si pana la data platii in oct 2014 dupa calculul lor este de 66 ron. Ca argument s-au legat de faptul ca art.124 prevede plata dobanzii din a 45 zi de la data cererii de restituire. Dar intrebarea mea este care cerere trebuie luata in calcul cea amiabila pe care au refuzat-o si pe baza careia s-a inaintat actiunea in judecata sau cererea de efectuare a platii dupa ce instanta a hotarat acest lucru.
Si eu am o hotărâre judecătorească în acest sens, dar se specifica foarte clar că *Obligă pârâtele (Ad. F si Ad.M, să restitue suma platita ca taxa de poluare si dobanda fiscala, conform art. 124, alin. 2 din OG 92/2003 cu incepere de la data 21.10.2009 (data platii taxei), deci nu are treaba cu cele 45 de zile.