avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanda fiscala conform art 124 c.p fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanda fiscala conform art 124 c.p fiscala

Prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a stabilit restituirea taxei auto cu dobanda fiscala conform art.124 c.p fiscala. Domnii de la ANAF au emis un grafic de rambursare pe 5 ani conform noi ordonante de urgenta,dar dobanda fiscala la o taxa de 7660 ron platita in 2010 si pana la data platii in oct 2014 dupa calculul lor este de 66 ron. Ca argument s-au legat de faptul ca art.124 prevede plata dobanzii din a 45 zi de la data cererii de restituire. Dar intrebarea mea este care cerere trebuie luata in calcul cea amiabila pe care au refuzat-o si pe baza careia s-a inaintat actiunea in judecata sau cererea de efectuare a platii dupa ce instanta a hotarat acest lucru.
Cel mai recent răspuns: vio_333596 , utilizator 09:28, 13 Noiembrie 2014
Si eu am o hotărâre judecătorească în acest sens, dar se specifica foarte clar că *Obligă pârâtele (Ad. F si Ad.M, să restitue suma platita ca taxa de poluare si dobanda fiscala, conform art. 124, alin. 2 din OG 92/2003 cu incepere de la data 21.10.2009 (data platii taxei), deci nu are treaba cu cele 45 de zile.
La mine a omis instanta sa precizeze si a ramas interpretabila ,asa ca statul profita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de mediu SimonaGologan SimonaGologan Buna seara Am recuperat taxa de mediu platita in noiembrie 2008, in octombrie 2013, anul trecut in februarie am data in judecata Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Proces taxa poluare incheiat pe fond rosu gheorghe rosu gheorghe Dupa 2 termene pe fond, astazi a aparut solutia: \"admite actiunea in parte\" Avand in vedere ca s-a cerut: : [b] -restituirea sumei achitate cu titlu de ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu (prima inmatriculare) ifronea ifronea buna ziua; ma intereseaza sa stiu cum se face procedura prealabila la Finante? cine a facut-o il rog sa ma ajute si pe mine; ma intereseaza in mod special ce ... (vezi toată discuția)